Vålerenga-seier i underholdende kamp

Freddy dos Santos på vei forbi Haugesund-spiller Alexander Toft Søderlund i Vålerengas 3-2-seier i eliteserien lørdag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Vålerenga har havnet i flytsonen, og tabellklatringen fortsetter. Lørdag ble Haugesund slått 3-2 på Ullevaal i en underholdende kamp.

Harmeet Sing, Fegor Ogude og Morten Berre scoret for hjemmelaget, Alexander Toft Søderlund og Thomas Sørum traff blink for gjestene.

– Vi skal styre denne kampen, sa Vålerenga-trener Martin Andresen før kampstart. Han fikk oppfylt ønsket og befalingen. Hjemmelaget lignet litt på fjorårsutgaven som den gang lekte med Haugesund og nesten alle andre på hjemmebane.

Harmeet Singh sørget for et vakkert og fortjent ledermål etter 25 spilte minutter på Ullevaal. Fra 20 meter traff han perfekt med venstrebeinet; Singhs tredje seriemål i år. Vålerenga hadde ballen og initiativet, men Haugesund hadde kontringsrommet. Like før pause fosset gjestene fram, og vips var Alexander Toft Søderlund alene foran et tomt mål. 1-1-scoringen er den enkleste av hans ti seriemål denne sesongen.

Ristet vekk

En kalddusj for Vålerenga, men den ble ristet av og glemt i pausen. Kampmønsteret var det samme i 2. omgang. Et friskt og ballbesittende Oslo-lag, og gjester som ble løpende imellom. Fegor Ogude, som åpnet kampen som midtstopper, ordnet 2-1 på en pen soloprestasjon.

Drøye åtte minutter senere headet veteranen Morten Berre inn 3-1-målet. Da lignet Vålerenga et vinnende lag. HFK-trener Jostein Grindhaug satte inn Chris Pozniak og Umaru Bungara, gjestene yppet seg på kontringer og fikk et reduseringsmål ved Thomas Sørum.

Men poengene forble fortjent i Oslo etter en av de mest underholdende kampene på Ullevaal i år. Det var første gang Vålerenga scoret flere enn to i årets serie, og spillerne ble fulgt av noe så sjeldent som trampeklapp på vei ut av banen.

Fantom

Fegor Ogude kunne blitt tomålsscorer, men Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen presterte en fantomredning på et fantomskudd fra nigerianeren tjue minutter før slutt.

Veigar Páll Gunnarson, som spiller for Island på Ullevaal neste fredag, glimtet ellers til uten å være heldig med avslutningene. Dette var for øvrig formlaget Haugesunds første tap på de fem siste kampene.