Meny

Alle flyplasser i New York stengt

Et fly letter fra John F. Kennedy International Airport i New York. Arkivfoto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle New Yorks tre flyplasser stenger for alle innkommende fly klokka 12 lørdag på grunn av orkanen Irene.

Beslutningen gjelder Kennedy-flyplassen, LaGuardia og Newark-flyplassen i New Jersey.

Foreløpig gjelder stengningen bare innkommende fly, mens avganger inntil videre kan gå som normalt.

De fleste flyselskaper har imidlertid allerede kansellert nærmere 7.000 avganger i helgen, mens de flytter flyene sine til tryggere plasser.

Les også: Bloomberg beordrer evakuering fra New York

Lørdag kveld

På flyplassene jobbet de fredag med å sikre løst utstyr og hente inn presenninger til å dekke PC-er og finerplater til vinduene om det blir nødvendig.

Også USAs togselskap Amtrak avlyser en rekke avganger langs østkysten av USA. Allerede torsdag ble tog sørover fra Washington kansellert, og lørdag stanser togene på den travle strekningen mellom Washington og New York.

Irene ventes å treffe regionen fra Virginia til New York sent lørdag kveld og søndag.

Les også: Titusenvis av amerikanere på flukt

SAS rammes

Skandinaviske SAS innstiller alle helgens flyavganger til storbyen.

Alle som ville reise med flyselskapet SAS til og fra New York i helgen må derfor vente. Avgjørelsen er tatt ut fra sikkerhetshensyn i påvente av orkanen Irene, som truer store deler av den amerikanske østkysten.

I frykt for orkanen vil alle New Yorks tre flyplasser stenge for alle innkommende fly klokka 12 lokal tid lørdag. Avganger fra både Oslo, Stockholm og København er derfor avlyst, sier Malin Selander i SAS' pressetjeneste til det svenske nyhetsbyrået TT.

SAS forventer imidlertid å kunne fly til metropolen igjen mandag, hvis ikke orkanen påvirker omstendighetene.Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller også alle fly til og fra New York i helgen. Dermed blir syv fly til den amerikanske millionbyen fra Frankfurt, München og Düsseldorf stående på bakken lørdag.

Les flere nyheter

Populært