Åpen for alle - alltid

En uavgjortkamp som passet Molde perfekt

Tromsøs Mostafa «Mos» Abdellaoue utligner til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Tromsøs Mostafa «Mos» Abdellaoue utligner til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Brann og Tromsø måtte vinne for å knappe innpå serieleder Molde i fredagens toppoppgjør. I stedet endte det med 1-1 og uavgjort i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesielt for Brann var det viktig å stå igjen med tre poeng etter møtet med Tromsø. Hjemmeseier ville holdt liv i bergensernes gullhåp og sendt nettopp gjestene fra nord bak seg på tabellen. Slik gikk det ikke for hjemmelaget.

– I 1. omgang var vi til tider briljante og burde avgjort da. Etter pause slet vi med å komme til de store sjansene mot et kompakt og godt Tromsø-lag. Totalt sett gjør vi en god prestasjon, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til MAX etter kampen.

Straffescoring av Austin

Etter en jevn åpning i et regntungt Bergen, sørget Rodolph Austin i det 23. minutt for å sende Brann i føringen fra straffemerket. TIL-keeper Robin Malmqvist gikk ut og felte Bentley, som var på et stormende løp bak gjestenes forsvar etter et flott gjennomspill av Kim Ojo. Straffen var soleklar, og Austin plasserte den sikkert i høyre hjørne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget passet på å holde mye på ballen og presse Tromsø høyt i banen etter straffemålet. På den måten holdt Brann bortelaget unna de store sjansene nesten helt fram til pause.

Mos utlignet

Med bare ett minutt igjen av førsteomgangen viste imidlertid TIL fram en effektiv side av seg da Mostafa «Mos» Abdellaoue enkelt satte inn utligningen. Brann-forsvarer Birkir Sævarsson fikk en fot på stikkeren fra Kara, men ballen havnet likevel perfekt i beina på Mos. Den Vålerenga-innleide spissen nølte ikke og skjøt inn sitt tiende seriemål for sesongen kaldt til høyre for Piotr Leciejewski.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mos er en ekte goalgetter av rang. Han har gjort noen lignende mål hjemme også, mente Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo om toppscoreren sin.

Sjanser begge veier

I annen omgang lyktes Tromsø mer i sitt offensive spill, og kampen begynte å bølge begge veier. Mos var farlig frampå da han etter 59 minutter var alene med keeper, men heldigvis for vertene skled han i skuddøyeblikket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etterpå var Brann nær å ta ledelsen da Erik Mjelde forsøkte seg på volley fra skrått hold. Åtte minutter før slutt kom Tromsø til omgangens største sjanse. Fra dødlinjen la innbytter Steffen Nystrøm inn til Magnus Andersen, som alene og uhindret på 16-meteren skjøt ballen like over mål.

– Vi skulle gjerne ønsket å avslutte med seier etter sjansen til Magnus. Alt i alt er uavgjort greit, men vi tok ikke vare på mulighetene vi fikk. I dag møtte vi et formsterkt Brann-lag, og gjør en god kamp. Det er bare et tidsspørsmål før vi tar flere borteseirer, sa Høgmo.

Uavgjortresultatet gjør at Tromsø fortsatt besitter annenplassen fem poeng bak toppen. Serieleder Molde kan øke forspranget sitt etter søndagens bortekamp mot Aalesund. Brann ligger på tredjeplass, poenget bak TIL.

Les flere nyheter her