Meny

Ønsket Storberget drept i terroranslaget

Vjatsjeslav Valerjevitsj Datsik sammen med sin forsvarer Fridtjof Feydt (t.v.) i Oslo tinghus. Foto: Morten Holm / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til den selverklærte nynazisten Vjatsjeslav Datsik hyller 22. juli og ønsker samtidig at justisminister Knut Storberget havner i helvete.

Moren til den selverklærte nynazisten går langt i å beskylde Storberget for å ha drept sønnen hennes, samtidig som hun uttrykker glede og tilfredsstillelse etter terroranslagene på Regjeringskvartalet og på Utøya, melder den russiske avisen KavkazCenter.

På sin blogg har Svetlana Datsik nå publisert det hun kaller et «åpent brev» til justisminister Knut Storberget. Der skriver hun blant annet at hun føler «dyp glede og tilfredsstillelse for angrepene», og tilføyer:

«Det eneste jeg ikke er fornøyd med er at du [Knut Storberget] ikke ble tilintetgjort i eksplosjonen i Oslo».

Hun beskylder også justisministeren for å ha «myrdet» sønnen.

Les også: Flere pågrepet etter Blitz-demonstrasjon

«Du, herr Storberget, er den som har myrdet min sønn. Selv før en avgjørelse var tatt om å nekte min sønn Vjatsjeslav Datsik politisk asyl i Norge, hadde du offentliggjort i norske medier at han aldri ville få innvilget politisk asyl på grunn av sine politiske synspunkter, til tross for det faktum at han har blitt utsatt for politisk forfølgelse og brutal tortur i Russland».

Hun påpeker videre at sønnen også fikk avslag på sin asylsøknad både i første og andre instans, og hevder at den norske justisministeren hadde fattet sin beslutning før saken til sønnen var prøvd i tredje instans eller hos menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

«Du har brutt norsk lov og gitt en kriminell ordre til politiet om å kidnappe min sønn fra et fengsel i Oslo og tvunget dem til å utlevere ham for å bli møtt med tortur og død i Russland».

Om ikke dette skulle være nok, så har hun nå «fordømt» Norges utenriksminister med ønsker om at han «havner i helvete».

Les også: Datsik anker utleveringskjennelsen

Hun avrunder brevet med å fortelle at politiet vil åpne en ny sak mot sønnen fordi han søkte politisk asyl i Norge, og legger til at han i tillegg er beskyldt for å ha tent på en kirke i Russland før han dro til Norge.

Hun mener at sønnen, som hun kaller flyktning, allerede har sonet straffen for sin ulovlige utvandring til Norge.

Hun hevder at sønnens eneste kriminelle handling har vært å rane en mobilbutikk for å skaffe penger slik at han kunne flykte til Norge.

«Du visste utmerket hva lags type land Russland er, men likevel utleverte du min sønn til tortur og død», avrunder Svetlana Datsik i sin tordentale mot justisminister Knut Storberget.

Les flere nyheter her

Populært