Meny

Se de første glimtene av Kon Tiki-filmen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storfilmen om Kon-Tiki har premiere i september 2012. Her kan du se de første glimtene fra filmen om den episke reisen.

Filmen Kon-Tiki om Thor Heyerdahls kjente ferd over Stillehavet har premiere i september neste år med Pål Sverre Valheim Hagen i rollen som den berømte nordmannen.

Innspillingen har pågått siden mai i år og de siste scenene til filmen skytes i disse dager i Thailand, under ledelse av regissørduoen Espen Sandberg og Joachim Rønning - som tidligere har hatt stor suksess med filmen om Max Manus.

Les også: Fra Max Manus til Kon-Tiki

Filmatiseringen av Kon-Tiki skal være en dramatisering av de virkelige hendelsene om den eventyrlige ekspedisjonen i 1947 da Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn til å reise nesten 8000 kilometer på en primitiv balsaflåte over Stillehavet.

Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Heyerdahl selv hadde vannskrekk og kunne ikke svømme.

I pressemeldingen beskrives filmen som en personlig historie hvor halve kloden brukes som scene.

– Vi ønsker å vise mennesket. Vi er ikke ute etter å lage en ren heltedyrkelse av Thor. Han var jo et veldig spesielt menneske med en drift og lidenskap som var helt spesiell. Han var larger than life på mange måter og en fyr som det er veldig spennende å forske på, fortalte regissør Espen Sandberg til ABC Nyheter i fjor.

Les flere nyheter her


Populært