Meny

Kan ha funnet Kong Arthurs runde bord

King`s knot er en geometrisk hageformasjon fra 1620-tallet. Nå tror forskere at hagearkitektene kan ha integrert Kong Arthurs runde bord i formasjonen. Foto: Flickr/Creative Commons/roger4336/ http://www.flickr.com/photos/24736216@N07/3316959939/sizes/o/in/photostream/

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkeologer har funnet et sirkelformet objekt under hageområdet King`s Knot i Scotland.

Den geometriske hageformasjonen under jorden i den tidligere kongelige hagen King`s knot i Stirling i Scotland har vært en mysterium i århundrer.

Formasjonen stammer trolig fra 1620-tallet, men jordhaugen en trolig mye eldre enn det.

Forfattere fra mer enn 600 år tilbake har knyttet landemerket til legenden om Kong Arthur.

Kong Arthur er en legendarisk britisk leder fra slutten av det femte og begynnelsen av det sjette århundre. Om det finnes hold i legendene om ham er fortsatt et stridsspørsmål blant historikere. Ved det runde bord skal Kong Arthur ha samlet sine riddere til likeverdig rådslagning.

Les også: Gjør som broren

Arkeologer fra Glasgow University begynte å undersøke The King`s Knot i mai og juni for å forsøke å avdekke stedets hemmeligheter.

Nå melder The Telegraph om at arkeologene har funnet et rundt objekt som er eldre enn selve jordformasjonen.

Nytt lys

- Funnene viser at den nåværende haugen ble opprettet på et eldre sted. Dette kaster et nytt lys over legenden om at Kong Arthurs runde bord ligger i dette området, sier historiker John Harrison.                      

Det har versert historier om den geometriske jordformasjonen i King`s knot i hundrevis av år. En av disse går ut på at Kong Arthurs runde bord var plassert i nærheten av formasjonen.

Andre historier hevder at det skal ha ligget et romersk fort her en gang.

- Dette kan forklare historiene

Jorden skal ha fått sin nåverænde forn på 1600-tallet under Kong Charles I.

Undersøkelsene som er foretatt har blitt gjort av geologiske instrumenter som har vært i stand til å undersøke jorda på èn meters dybde uten oppgravninger.

- Vi kan selvfølgelig ikke si at Kong Arthur var her, men dette kan forklare historiene og troen som folk har knyttet til dette stedet, sier historiker John Harrison.

- Denne undersøkelsen er et spennende første skritt i et seriøst forsøk på å utforske, forklare og tolke. Resultatene så langt tyder på at Skottlands monarker integrerte en eldgammel gjenstand inn i hagen sin, noe vi vet også har blitt gjort andre steder, sier arkeolog Stephen Digney.

Les flere nyheter her

Populært