Meny

Riksadvokaten avgjør om tre tiltales for terrorplanlegging

Den terrorsiktede David Jakobsen føres ut av Oslo Tingrett i 2010. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten fikk denne uka oversendt forslag til tiltale mot Mikael Davud, Sadek Bujak og David Jakobsen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sendte i begynnelsen av juli over sin tiltaleinnstilling til Det nasjonale statsadvokatembetet. Denne uka ble saken sendt videre til Riksadvokaten, som tar den endelige påtaleavgjørelsen.

Riksadvokaten bekrefter overfor NTB at de registrerte saken fredag og sier de vil begynne saksbehandlingen mandag. Det er Riksadvokaten som avgjør hvorvidt det skal tas ut tiltale i de alvorligste straffesakene i Norge.

Sadek Bujak, Mikael Davud og David Jakobsen ble 8. juli i fjor pågrepet og siktet for å ha inngått planer om terror på norsk jord.

Ifølge PST skal de tre ha planlagt å lage en kraftig bombe basert på stoffet hydrogenperoksid.

Rettssaken er forhåndsberammet til 31. oktober. Bujak og Davud sitter fortsatt varetektsfengslet, foreløpig fram til 2. september, mens Jakobsen ble løslatt i oktober.

I fjor høst tilsto Davud, som er uigur fra Kina, planer om å sprenge Kinas ambassade i Oslo. Bujak har hevdet at han og Davud hadde planer om angrep mot Jyllands-Posten. Jakobsen varslet PST om terrorsaken og opererte i flere måneder som politiets informant inntil pågripelsen.

Les flere nyheter her

Populært