Kvinnelig norsk jurist drept i bombeangrep

Ingrid Midtgaard var nesten ferdig med oppdraget i Nigeria da en bombe gikk av i hovedstaden Abuja. I dag døde hun som en følge av eksplosjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre opplyser på en pressekonferanse fredag kveld at det var Ingrid Midtgaard som mistet livet i Abuja i dag.

- Våre tanker går til Ingrids familie, som vi nå føler med. Så er det verdt å sende varme tanker til hennes kolleger i justisdepartementet, der hun skulle returnere til en avdeling som allerede er rammet av tragedien 22. juli, sier Støre.

Dagbladet skriver at Midtgaard (30) var ansatt i justisdepartementet, men var på et ett år langt oppdrag for FN i den nigerianske hovedstaden. Dette oppdraget var nesten ferdig da bomben i dag rammet FN-hovedkvarteret. Det var norsk UD som skaffet henne jobben i Nigeria.

- Norge fordømmer angrepet

Ifølge nigeriansk politi er minst 18 mennesker bekreftet døde og den islamistiske gruppen Boko Haram tar i en samtale med BBC på seg skylden for angrepet.

Støre fordømmer angrepet på det sterkeste.

– Våre tanker går til de pårørende som har blitt rammet av denne tragedien. Slike voldshandlinger er fullstendig uakseptable, og Norge fordømmer all bruk av terror. De ansvarlige må stilles til ansvar, sier Støre, et budskap som gjentas av FNs generalsekretær Ban Ki-moon

Bil med sprengstoff

Det ble tidligere fredag meldt at en norsk kvinnen var innlagt på sykehus etter angrepet. Kvinnen skal ha vært på jobb i bygningen.

Det jobber minst én nordmann for FN i Abuja.


Øyenvitner har opplyst at en bil med sprengstoff ble kjørt inn i bygningen fredag formiddag, hvorpå det kom en kraftig eksplosjon. Bygningen skal ha rast delvis sammen, og enkelte kilder melder om 20 sårede og drepte.

Se også: Bekrefter bombe

Tykk svart røyk veltet ut av bygningen, og ødeleggelsene var store.

Ambassadestrøk

FN-kontorene ligger i Garki-området, i nærheten av flere utenlandske ambassader.

Ambulanser kjørte til og fra bygningen, og minst 18 personer skal være drept.

– Det har vært en eksplosjon ved FN-kontorene. Våre menn har dratt dit, men vi har ikke detaljene ennå, sa talsmann Yemi Ajayi for politiet.

– Selvmordsangrep

Det nigerianske nettstedet Sahara Reporters meldte raskt at en bombe hadde eksplodert, selv om politiet umiddelbart ikke kunne bekrefte dette.

Kort tid senere uttalte talskvinne for FN i Genève, Alessandra Vellucci, at hun hadde fått bekreftet fra FN i Lagos at det dreide seg om en bombeeksplosjon.

En lokal avis skriver at det dreier seg om et selvmordsangrep. I juni ble politihovedkvarteret i Abuja rammet av en kraftig bilbombe. Da varslet en ytterliggående islamistisk gruppe at den sto bak.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy