Mette-Marit forteller om bruddet med Haakon

Mette-Marit og kronprins Haakon et par dager før bryllupet (Foto: Scanpix).
Mette-Marit og kronprins Haakon et par dager før bryllupet (Foto: Scanpix).

I et intervju med Thomas Numme og Harald Rønneberg forteller Mette-Marit åpenhjertig om den vanskelige tiden før bryllupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Harald Rønneberg og Thomas Numme fra TV2s underholdningsprogram «Senkveld» forteller Mette-Marit at hun og kronprins Haakon slo opp i en periode før de giftet seg.

- Det var en helt uvirkelig situasjon. Jeg hadde jo et barn, sier Mette-Marit.

Se kronprinsparets kjærlighetshistorie i vår store bildekavalkade

- Vi hadde bestemt at det skulle være over en stund og at dette ble for vanskelig. Jeg gikk i gatene i Oslo i regnet og grein og grein, forteller hun.

De slo opp rett før Haakon la ut på en tur til New York. Mette-Marit sier at hun skrev et langt brev til Haakon og sendte med ham en pose bamsemums på flyet.

Hverken kronprinsessen eller kronprinsen sier noe om hvordan de løste problemene.

Også Kongen og dronningen brøt med hverandre

Heller ikke Kong Harald og dronning Sonja hadde en enkel periode før de giftet seg. Det kommer frem i Per Egil Hegges biografi «Harald V» fra 2006. Der røpes det at kongeparet i løpet av sin tiårsperiode som kjærester iblant ble så motløse at de brøt med hverandre.

«Det var perioder hvor vi mistet håpet om at vi ville få kong Olavs samtykke til å inngå ekteskap, og hvor vi ikke så annen råd enn å bryte forholdet. Vi prøvde det et par ganger. Men så fant man jo sammen igjen» forteller dronning Sonja i biografen.

Intervjuet med kronprins Haakon og kronprisesse Mette-Marit vises på TV2 i kveld.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy