Rosenborg slått ut

Rosenborg er ute av europaligaen. Trønderne ble torsdag slått ut av AEK Larnaka (bildet) fra Kypros med 1-2 sammenlagt. (Foto: Scanpix)
Rosenborg er ute av europaligaen. Trønderne ble torsdag slått ut av AEK Larnaka (bildet) fra Kypros med 1-2 sammenlagt. (Foto: Scanpix)

Rosenborg kom ikke til gruppespillet i europaligaen. Trønderne ble torsdag slått ut av AEK Larnaka fra Kypros med 1-2 sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta:

AEK Larnaka (Kypros) – Rosenborg 2-1 (1-0), sammenlagt 2-1.

Mål: 1-0 Gregoor van Dijk (str. 21), 2-0 van Dijk (str. 53), 2-1 Markus Henriksen (67).

Dommer: Euan Norris, Skottland.

Gule kort: Ioannis Skopelitis, Tim de Cler, Gonzalo García, Larnaka, Mohammed Awal Issah, Borek Dockal, Rosenborg.

Rosenborg (4-5-1): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Per Verner Rønning, Alejandro Lago, Mikael Dorsin – Bore Dockal, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes (Mushaga Bakenga fra 46.), Mohammed Awal Issah, Jonas Svensson – Rade Prica.

(©NTB)

Med 1-2-sammenlagt kan RBK glemme mer spill i europacupen denne høsten, årstiden der trønderne år etter år inviterte til magiske kveldskamper mot store klubber som Real Madrid, Porto og Borussia Dortmund.

Det er langt fra Namsos til Royal Albert Hall, synger Åge Aleksandersen, trøndernes nasjonalskald. En kan vel si at det begynner å bli langt fra Lerkendal til E-cupens gruppespill også.

Rosenborg måtte nøye seg med 0-0 hjemme i første kampen i det siste hinderet før europaligaens gruppespill. Trønderne var fornøyd da AEK Larnaka ble trukket som motstander, men turen til Kypros skulle vise seg å bli den siste med pass i denne sammenheng på en stund.

Straffet

Gregoor van Dijk scoret begge Larnakas mål på straffespark. Det første kom midtveis i første omgang etter at Mohammed Awal Issah igjen var ute med taklingsverktøyet, som trener Jan Jönsson har bedt midtbanespilleren dempe.

Avgjørelsen var muligens streng, men Van Dijk scoret sikkert. Samme mann fikk sjansen etter 53 minutter. Iskaldt doblet han ledelsen. Like før pause hadde Njongo Priso scoret for Larnaka, men målet ble korrekt annullert for offside. Markus Henriksen ga RBK håp da han satte en retur i mål etter 67 minutter, etter at Marco Fortin i hjemmelagets bur hadde stoppet en avslutning fra offsidemistenkte Mushaga Bakenga.

Skutle gir seg

Rosenborg klarte aldri å sette inn den voldsomme innspurten som kunne sikret det viktige 2-2-målet og avansement på bortemål. Dermed venter en lang tur hjem til norsk fotball. Der er RBK allerede slått ut av cupen og på voldsomt etterskudd i serien. Det begynner å bli lenge siden Nils Arne Eggens storlag herjet uansett hva motstanderen het.

Det ble torsdag kjent at Rosenborgs daglige leder Nils Skutle gir seg etter 19 år i klubben. Sammen med Eggen får han mye av æren for RBKs formidable suksess de siste 20 årene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy