- Misbrukte døtre i 40 år

Huset i St. Peter am Hart i Østerrike, der politiet etterforsker påstander om at en mann har sperret inne sine to mentalt tilbakestående døtre og misbrukt dem seksuelt i 41 år. Foto: Scanpix/AP.
Huset i St. Peter am Hart i Østerrike, der politiet etterforsker påstander om at en mann har sperret inne sine to mentalt tilbakestående døtre og misbrukt dem seksuelt i 41 år. Foto: Scanpix/AP.

Politiet i Østerrike uttalte torsdag at de har pågrepet en 80 år gammel mann, mistenkt for seksuelt misbruk av sine to døtre i mer enn 40 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha holdt kvinnene mer eller mindre innesperret i sitt hjem, melder AFP.


Mannen ble pågrepet på forespørsel fra påtalemyndigheten, mistenkt for overgrep, voldtekt, mishandling og forsømmelse av mindreårige, samt andre forbrytelser, opplyser politisjef Alois Lissl.

Mistenkte, som politiet antok utgjorde en rømningsfare, har blitt fengslet i Ried im Innkreis.

Les også: River skrekkens hus

Falt

Politiet annonserte tidligere torsdag at 80-åringen er mistenkt for å ha misbrukt sine to døtre, nå 53 og 45 år gamle, fysisk og seksuelt fra 1970 til mai 2011.

Han skal også ha hindret dem i å pleie sosial omgang utenfor hjemmet og truet dem jevnlig med våpen og til og med drap, heter det i politiets uttalelse.

Saken nådde myndighetene tidlig i mai da en sosialarbeider varslet politiet. Mannen hadde forsøkt å voldta sin eldste datter, som skjøv ham unna så han falt. Da han ikke klarte å reise seg eller rope om hjelp ble han til slutt funnet av sosialarbeideren, som døtrene ringte to dager senere, sier politiet.

I flere år delte mannen og døtrene et enkelt rom i huset sitt i distriktet Braunau, nær grensen til Tyskland. Verken mistenkte eller ofrenes navn har blitt offentliggjort.

Les også: Første intervju med Fritzl

- Kona misbrukt

De to kvinnene har forklart at de måtte sove på en liten trebenk og at moren, som døde i 2008, også jevnlig ble misbrukt av ektemannen.

- De later til å ha vært innesperret i sitt eget hjem, og gikk nærmest aldri ut i det fri, sier Lissl til østerriksk fjernsyn.

- De mottok hjelp utenfra, men later til å ha vært så skremt at de holdt munn om disse handlingene hele livet.

- De påståtte ofrene utviser enkelte mentale mangler, sier den lokale politisjefen Martin Pumberger til APA.

Han legger til at mistenkte avviser alle anklagene.

Mannen har fått forbud mot å vende hjem på minst seks måneder, ifølge en talsmann for påtalemyndigheten. Før pågripelsen bodde han på et pleiehjem i Braunau, etter et kort opphold ved sykehus som følge av fallet, sier politiets talskvinne Hermine Prokesch til AFP.

Saken har uhyggelige likhetstrekk med en tidligere østerriksk incestsak, der Josef Fritzl sperret sin datter inne i en kjeller i 24 år og fikk sju barn med henne. Et av barna døde.

Fritzl ble dømt til livstid i fengsel i mars 2009.

Les flere nyheter

Personvernpolicy