Hevder de har omringet Gaddafi

Opprørerne tar oppstilling rundt ved Corinthia Hotel torsdag. Foto: Reuters/Scanpix.
Opprørerne tar oppstilling rundt ved Corinthia Hotel torsdag. Foto: Reuters/Scanpix.

Opprørerne sier de vet hvilket hus Gaddafi er i, og har omringet det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De libyske opprørerne hevder de har omringet Gaddafi. Ifølge Reuters oppgir de at de at han er inne i et bygg som de har omringet. Opprørsstyrkene skal ha blitt tipset om stedet av en troverdig kilde, ifølge Paris Match.

Opprørerne utvekslet ild med Gaddafis støttespillere på innsiden av bygningen. De har ikke forklart hvorfor de antar Gaddafi og sønnene befinner seg på stedet.

- De er sammen. De er i et lite hull, sier en av de stridende – Muhammad Gomaa – til Reuters ifølge Financial Times.

- I dag avslutter vi, sier han.

Den britiske forsvarsministeren Liam Fox bekreftet tidligere at Nato bisto opprørerne med etterretnings- og rekognonseringsinformasjon i jakten på Gaddafi og sønnene.

Men han ønsket ikke å kommentere nyhetsmeldinger om at britiske spesialstyrker var involvert.

- Jeg kan bekrefte at Nato bistår overgangsrådet med etterretnings- og rekognonseringsresusserser i jakten på oberst Gaddafi og andre rester av regimet, sier han til Sky News.

Libyske opprørere utlovet onsdag en dusør på 1,3 millioner dollar til den som fanget Gaddafi, død eller levende. De uttalte at de var på vei mot oberstens hjemby Sirte, dagen etter at opposisjonens styrker gjennomsøkte Gaddafis hovedkvarter i hovedstaden Tripoli uten å finne ham.

Lederen for overgangsrådet, Mustafa Abdel Jalil, lovet amnesti for de i oberstens innerste krets som «fanger eller dreper ham».

Da opprørsstyrkene gikk inn i en av Gaddafis bygninger i Tripoli rundt klokka 10 onsdag morgen, var den libyske lederen ikke å oppspore. Men det ble funnet beviser for at han hadde tilbrakt minst én natt der.

Personvernpolicy