Innesperrede journalister er sluppet fri i Tripoli

De rundt 35 utenlandske journalistene som ble holdt tilbake av Gaddafi-lojale soldater på et hotell i Tripoli, er sluppet fri. (Foto: Scanpix).
De rundt 35 utenlandske journalistene som ble holdt tilbake av Gaddafi-lojale soldater på et hotell i Tripoli, er sluppet fri. (Foto: Scanpix).

De rundt 35 utenlandske journalistene som ble holdt tilbake av Gaddafi-lojale soldater på et hotell i Tripoli, er sluppet fri, ifølge CNNs korrespondent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rixos-krisen er over. Alle journalistene er sluppet fri, tvitret CNNs Matthew Chance like etter klokka 16.30 norsk tid.

Da hadde han og rundt 35 andre utenlandske journalister vært holdt tilbake av soldater i hotellet Rixos i Tripoli i seks dager.

Nye meldinger strømmet deretter på:

«Stuet sammen med andre journalister i en bil. Reuters, andre fotografer, FOX og AP.»

«Jeg kan se NTC-opprørerne. Vi er nesten der».

Bekymret

– Bekymringen er jo at vi befinner oss på et av de få stedene igjen i Tripoli som er i hendene på Gaddafis styrker. Så vi er urolige for hva som vil skje med dette hotellet i timene som kommer, skrev Chance to timer før de ble sluppet ut.

– Situasjonen er ganske desperat, tvitret BBC-korrespondent Matthew Price.

– Det er ganske ironisk; mens libyske opprørere feirer frihet og seier, sitter journalister fanget, skrev Price.

Les også: Kraftig skyting ved journalisthotell i Tripoli

Innesperret

I flere dager har journalistene hatt lite mat, ustabil internett-tilgang, ingen aircondition og bare tidvis elektrisitet.

– Vi har snacks og flaskevann for noen dager til. Men etter det er vi i trøbbel, tvitret Chance tidligere onsdag.

De har stort sett oppholdt seg i kjelleren eller i korridorene for å unngå vinduer og mulige skudd utenfra. Journalistene hengte lakener med ordene «TV, presse, ikke skyt» utenpå fasaden av hotellet.

Med hjelmer på hodet og skuddsikre vester har de bare kunnet følge med på lyden av skyting utenfor.

Les flere nyheter her