Lover amnesti til den som tar Gaddafi, død eller levende

Den eller de som tar Muammar Gaddafi til fange eller dreper ham, vil få amnesti, sier lederen for de libyske opprørernes overgangsråd, Mustafa Abdul Jalil (bildet). Foto: Scanpix
Den eller de som tar Muammar Gaddafi til fange eller dreper ham, vil få amnesti, sier lederen for de libyske opprørernes overgangsråd, Mustafa Abdul Jalil (bildet). Foto: Scanpix

Den eller de som tar Muammar Gaddafi til fange eller dreper ham, vil få amnesti, sier lederen for de libyske opprørernes overgangsråd, Mustafa Abdul Jalil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løftet om amnesti gjelder også Gaddafis innerste krets, ifølge Jalil. Overgangsrådets leder sier også at en anonym forretningsmann i Benghazi vil betale en dusør på 1,3 millioner dollar til den som tar Gadaffi.

Løftet fra Det nasjonale overgangsrådet blir gitt samtidig som en militærtalsmann for opprørerne hevder at de nå har kontroll over 95 prosent av det libyske territoriet.

Les også: Libya uten Gaddafi

– Gaddafis regime er 95 prosent over, 95 prosent av Libya er under opprørernes kontroll, hevder oberst Abdallah Abu Afra, en talsmann for overgangsrådets militærkomité til fjernsynskanalen Al Jazeera.

Gaddafi sa natt til onsdag i en radiosending at han har trukket seg tilbake fra sitt hovedkvarter Bab al-Azizya, av taktiske årsaker.

Radiosendingen ble videresendt av TV-kanalen Al-Orouba i samarbeid med Al Rai-TV.

Den libyske lederen hevdet også at han hadde vært på befaring i hovedstaden.

Les også: Frykter ikke stammekrig

– Jeg har vært litt ute i Tripoli, diskré, uten å bli sett av folk, og jeg opplevde ikke at Tripoli var i fare, sa han.

Han hevdet videre at regjeringen fortsatt kontrollerer 80 prosent av Tripoli, og at 6.500 frivillige hadde tatt seg til Tripoli og deretter spredt seg utover i byen for å kjempe for Gaddafi.

Han sa også at hans egne styrker hadde tatt til fange fire høytstående personer fra Qatar og en fra De forente arabiske emirater.

Les også: Gaddafi lover å kjempe til døden

Etter at opprørerne inntok Bab al-Aziziyah, har det vært et mysterium hvor Gaddafi var blitt av. Verken han, sønnen Saif eller andre av hans nærmeste rådgivere ble funnet i komplekset.

Les også: Fortsatt ingen spor av Gaddafi

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy