Meny

Libya uten Gaddafi

Mustafa Abdul Jalil, som er leder for Det nasjonale overgangsrådet, fotografert under en pressekonferanse i Benghazi mandag 22. juli. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne vil stille Gaddafi for retten i Libya og avholde frie valg i løpet av åtte måneder.

- Vi er leie av å være isolert fra resten av verden slik vi har vært fram til nå, sier Mustafa Abdul Jalil, som er leder for Det nasjonale overgangsrådet, ifølge den italienske avisen La Repubblica.

Han lover frie valg i løpet av åtte måneder og understreker at de ønsker en demokratisk valgt regjering og ikke bare en grunnlov.

Les også: Over 400 drept under kampen om Tripoli

Jalil sier også at han håper Gaddafi og maktapparatet rundt ham vil stilles for retten og få en rettferdig rettergang i Libya så verden får vite om deres forbrytelser.

– For at det skal skje er det viktig at de blir tatt i live og at vi behandler dem annerledes enn slik obersten behandlet sine motstandere. Han vil bare bli husket for sine ugjerninger, for arrestasjonene og de politiske henrettelsene han stod bak, forteller opprørslederen.

Les også: Ikke spor av Gaddafi etter hovedkvarterets fall

Mustafa Abdul Jalil sier at det «nye» Libya vil være et annerledes Libya, basert på prinsippene om frihet, likhet og brorskap og ha «nære bånd med andre land, basert på gjensidig respekt og samarbeid».

– Vi vil være et aktiv medlem i det internasjonale samfunnet, og vi vil respektere tidligere inngåtte avtaler.

Les flere nyheter her

Populært