Over 400 drept under kampen om Tripoli

Kampene har rast i Tripoli, men opprørerne anser seg ikke som ferdige før Muammar Gaddafi er tatt. Her utenfor hovedkvarteret hans. Foto: Gianluigi Guercia/AFP/Scanpix.
Kampene har rast i Tripoli, men opprørerne anser seg ikke som ferdige før Muammar Gaddafi er tatt. Her utenfor hovedkvarteret hans. Foto: Gianluigi Guercia/AFP/Scanpix.

Over 400 mennesker er drept og 2.000 såret i løpet av den tre dager lange opprørsoffensiven mot Tripoli, opplyser opprørsrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mustafa Abdul Jalil, som er leder for Det nasjonale overgangsrådet TNC, sa til TV-kanalen France-24 onsdag at rundt 600 Gaddafi-lojale soldater er tatt til fange, men at kampen ikke er over før Muammar Gaddafi er tatt.

Les også: Ikke spor av Gaddafi etter hovedkvarterets fall

Jalil spesifiserte ikke om tallet på drepte og sårede inkluderer både opprørere og regjeringssoldater.

Jalil mener at Gaddafi ikke var modig nok til å bli og kjempe, og at han har rømt fra Tripoli.

– Jeg håper han blir tatt i live og stilt for retten så verden får vite om hans forbrytelser, sa han.

Se video: Stormer Gaddafis hovedkvarter

Vil forhandle

Libyas leder Muammar Gaddafi og de libyske opprørerne må innføre våpenhvile og starte forhandlinger om landets framtid, mener Russlands president Dmitrij Medvedev.

– Vi vil at libyerne skal komme til enighet seg imellom. Vi håper at kampene vil stanse så snart som mulig og at de vil sette seg ned ved forhandlingsbordet og nå fram til en avtale om Libyas framtid, sier Medvedev.

Ifølge ham kan det bli aktuelt for Russland formelt å anerkjenne det libyske opprørsrådet som Libyas regjeringsmyndighet, men kun hvis rådet først viser at det er i stand til å forene Libya.

Til tross for opprørernes seire de siste dagene, har Gaddafi fortsatt en viss innflytelse og militær slagkraft, understreker Russlands president.

Les også: USA holder øye med libyske kjemiske våpen

Ga lyd fra seg

Etter å ha vært som sunket i jorda i flere dager ga Muammar Gaddafi natt til onsdag lyd fra seg. I en sending på en lokal radiostasjon lovte han å kjempe til døden eller seire over NATO.

Les også: Gaddafi lover å kjempe til døden

I radiosendingen truet også hans talsmann Moussa Ibrahim med å gjøre Libya til vulkaner, lava og ild under føttene til de invaderende fiendene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden