Angrepet forsinker revisjonen

Bombeangrepet for en drøy måned siden har skapt problemer for en rekke departement. De får nå utsatt fristen til å svare på Riksrevisjonens spørsmål. Foto: Scanpix
Bombeangrepet for en drøy måned siden har skapt problemer for en rekke departement. De får nå utsatt fristen til å svare på Riksrevisjonens spørsmål. Foto: Scanpix

Etter bombeangrepet 22. juli har departementene fått utsatt frist til å svare Riksrevisjonen. - Vi har forståelse for deres meget vanskelige arbeidssituasjon, sier riksrevisor Jørgen Kosmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeangrepet mot regjeringskvartalet har skapt en problematisk arbeidssituasjon for en rekke departement. Det får også konsekvenser for Riksrevisjonens ulike kontrolltiltak.

- Angrepet har naturlig nok ført til at departementene har fått forlenget fristen for å svare på henvendelser fra oss. Vi har forståelse for at de har kommet i en meget vanskelig arbeidssituasjon, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til ABC Nyheter.

- Dette er et lite problem i forhold til det som skjedde, fastslår han.

Statsbudsjettet som normalt

- Et lite problem, er beskrivelsen riksrevisor Jørgen Kosmo bruker om utsettelsene av revisjonsarbeidet. Foto: Scanpix- Et lite problem, er beskrivelsen riksrevisor Jørgen Kosmo bruker om utsettelsene av revisjonsarbeidet. Foto: Scanpix

De departementene som ble særlig rammet er blant andre Justisdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, samt Statsministerens kontor.

Les også: Terror gir 95 nye politistillinger

I tillegg måtte Finansdepartementet i en periode flytte til andre lokaler. Men årets statsbudsjett er ikke berørt av den tragiske hendelsen.

- Arbeidet med statsbudsjettet går som normalt og det er ingen forandringer i budsjettkalenderen, sier senior kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Rabben.

En måneds forsinkelse

Riksrevisjonens viktigste gjennomgang er den årvise kontrollen av departementenes pengebruk, det såkalte Dokument 1. Dette blir vanligvis lagt frem kort tid etter Stortingets åpning om høsten.

I år skulle det ha skjedd 20. oktober, men Stortingets kontrollorgan vil nå først ha avsluttet sin granskning i midten av november.

- Dokument 1 kommer i år en måned senere. Det har vi nå varslet Stortinget om, sier Kosmo.

Les også: Nobel støtte til Norge

I tillegg vil tre forvaltningskontroller bli forskjøvet med en måneds tid. Det samme skjer med Riksrevisjonens overlevering av selskapskontrollen.

Riksrevisoren tror ikke det vil skje ytterligere forsinkelser.

- Nei. Den tilbakemeldingen vi har fått er at fristen er tilstrekkelig, sier han.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy