Breivik kjøpte bombelunte i Polen

Den 22. juli 2011 smalt bomnen i Oslo. Nå viser det seg at siktede Anders Behring Breivik kjøpte lunta til bomben i Polen. (Foto: Scanpix)
Den 22. juli 2011 smalt bomnen i Oslo. Nå viser det seg at siktede Anders Behring Breivik kjøpte lunta til bomben i Polen. (Foto: Scanpix)

Betalte vel 28 kroner for den 15 meter lang lunte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har det kommet frem at drapssiktede Anders Behring Breivik kjøpte kjemikalier til terrorbomben i Oslo via en nettbutikk i den polske byen Wroclaw.

Ifølge Polski Radio skriver polske Gazeta Wyborcza tirsdag at det ikke bare var kjemikalier Behring Breivik kjøpte i Polen.

Han skal også ha skaffet til veie en lunte via en nettbutikk nær byen Poznan i Polen. Mest sannsynlig er det lunten han brukte til å sprenge Regjerigskvartalet med den 22. juli i år.

For den 15 meter lange lunta betalte Breivik 15 zloty (vel 28 kroner). For å få sendt lunta til Norge måtte han betale 30 zloty (cirka 56 kroner).

Kjøpet gjorde Breivik i november i fjor.

Etterforskere i Wroclaw og i det polske sikkerhetspolitiet (ABW) skal angivelig jobbe med saken, men ingen der ønsker å uttale seg om saken. Polski Radio skriver videre at de polske etterforskerne skal ha fått bistand fra norsk politi i arbeidet rundt kjøpet av lunta.

Ifølge polsk lov skal det ikke være ulovlig å selge slike lunter.

Totalt syn mennesker mistet livet etter bombeeksplosjonen i Oslo sentrum 22. juli. Senere drepte Anders Behring Breivik 69 personer på Utøya.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden