Øy, hvem ranet banken?

Innbyggerne på den tropiske sydhavsøya Aitutaki er i sjokk etter å ha opplevd historiens første bankran på øya. Foto: Wikimedia Commons.
Innbyggerne på den tropiske sydhavsøya Aitutaki er i sjokk etter å ha opplevd historiens første bankran på øya. Foto: Wikimedia Commons.

Den vesle stillehavsøya Aitutaki har opplevd sitt aller første bankran. Nå aner ingen av de 1800 innbyggerne hvem som står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Innbyggerne på den tropiske sydhavsøya Aitutaki er i sjokk etter å ha opplevd historiens første bankran på øya.

En eller annen gang i løpet av forrige uke har noen klart å bryte seg inn i banken og stukket av med en sum tilsvarende 440.000 kroner.

Problemet er bare at ingen vet hvem som står bak.

Ordføreren på øya tror imidlertid ikke at syndebukken finnes blant øyas 1800 fastboende.

– Det er første gang vi opplever et bankran her, men jeg tror ikke det er noen av innbyggerne som har gjort det. Her kjenner alle alle, sier ordfører John Baxter i intervju med Radio New Zealand International.

Les også: En palme til besvær

Få detaljer har kommet ut om ranet av Bank of Cook Islands, men politietterforsker Maara Tetava bekrefter at beløpet som er stjålet er betydelig.

Han vil imidlertid ikke bekrefte påstanden om at banken ikke hadde annet sikkerhetssystem enn en liten hengelås, skriver Australian Associated Press.

Aitutaki er den nest mest besøkte av Cookøyene. Her finnes flere hoteller og andre overnattingssteder. Mange anser Aitutaki for å være verdens vakreste lagune.

Aitutaki er også kjent for å være det stedet i verden med flest kirker i forhold til antall innbyggere.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy