Meny

- Vi har kontrollen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for Gaddafis regime hevder at de har slått tilbake opprøret i Tripoli og nå kontrollerer 80 prosent av byen.

(ABC Nyheter): Ifølge regimets talsmann Moussa Ibrahim har regjeringsstyrker tatt tilbake kontrollen i 80 prosent av Tripoli etter at libyske opprørere i går inntok byen uten å møte større motstand.

– Tripoli i dag er i en mye bedre tilstand enn det den var i går. Gårsdagens angrep var ondskapsfullt, og bombingen var ondskapsfull, men i dag har vi klart å slå ned flere angrep rundt om i byen. Nå har vi full kontroll over 80 prosent av byen. Og er det ikke 80, så er det kanskje 75 prosent, forteller Ibrahim i et telefonintervju med nyhetsbyrået Reuters tirsdag morgen.

Les også: Gaddafis sønn oppildner til kamp

Det siste døgnet har trofaste gaddafitilhengere fått et moralsk løft med nyheten om at Muammar Gaddafis eldste sønn Mohammed har klart å rømme etter at han ble tatt til fange av opprørerne mandag.

Ifølge den russiske avisen RIA Novosti klarte Mohammed Gaddafi, som ble arrestert i sitt hus under et intervju med TV-stasjonen Al Jazeera, å rømme ved hjelp av trofaste regimetilhengere.

Les også: Frykter hevn i Tripoli

Også Muammar Gaddafis profilerte sønn Saif al-Islam dukket overraskende opp i sentrum av Tripoli natt til tirsdag - hvor han smilende og med V-tegn avviste at han og familien var fanget av opprørere.

Han forsikret BBCs korrespondent om at Tripoli var under regjeringens kontroll, og at faren Muammar Gaddafi var i trygghet og i god behold, selv om han ikke har vært å se på en god stund.

Les også: Tok kontrollen over TV-stasjonen

Han tok også med seg journalister til farens hovedkvarter Bab al-Azizia, der han bokset i lufta mens han pratet med oppstemte tilhengere.

– Vi brakk ryggen på opprørerne. Det var en felle. Vi har gjort det hardt for dem, så vi vinner, sa han.

Les flere nyheter her

Populært