- Vi har kontrollen

En talsmann for Gaddafis regime hevder at de har slått tilbake opprøret i Tripoli og nå kontrollerer 80 prosent av byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ifølge regimets talsmann Moussa Ibrahim har regjeringsstyrker tatt tilbake kontrollen i 80 prosent av Tripoli etter at libyske opprørere i går inntok byen uten å møte større motstand.

– Tripoli i dag er i en mye bedre tilstand enn det den var i går. Gårsdagens angrep var ondskapsfullt, og bombingen var ondskapsfull, men i dag har vi klart å slå ned flere angrep rundt om i byen. Nå har vi full kontroll over 80 prosent av byen. Og er det ikke 80, så er det kanskje 75 prosent, forteller Ibrahim i et telefonintervju med nyhetsbyrået Reuters tirsdag morgen.

Les også: Gaddafis sønn oppildner til kamp

Det siste døgnet har trofaste gaddafitilhengere fått et moralsk løft med nyheten om at Muammar Gaddafis eldste sønn Mohammed har klart å rømme etter at han ble tatt til fange av opprørerne mandag.

Ifølge den russiske avisen RIA Novosti klarte Mohammed Gaddafi, som ble arrestert i sitt hus under et intervju med TV-stasjonen Al Jazeera, å rømme ved hjelp av trofaste regimetilhengere.

Les også: Frykter hevn i Tripoli

Også Muammar Gaddafis profilerte sønn Saif al-Islam dukket overraskende opp i sentrum av Tripoli natt til tirsdag - hvor han smilende og med V-tegn avviste at han og familien var fanget av opprørere.

Han forsikret BBCs korrespondent om at Tripoli var under regjeringens kontroll, og at faren Muammar Gaddafi var i trygghet og i god behold, selv om han ikke har vært å se på en god stund.

Les også: Tok kontrollen over TV-stasjonen

Han tok også med seg journalister til farens hovedkvarter Bab al-Azizia, der han bokset i lufta mens han pratet med oppstemte tilhengere.

– Vi brakk ryggen på opprørerne. Det var en felle. Vi har gjort det hardt for dem, så vi vinner, sa han.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden