Orkanen Irene øker i styrke

Nedblåste trær fjernes fra gatene i Loiza på Puerto Rico etter at orkanen Irene passerte. Foto: REUTERS / Ana Martinez / SCANPIX
Nedblåste trær fjernes fra gatene i Loiza på Puerto Rico etter at orkanen Irene passerte. Foto: REUTERS / Ana Martinez / SCANPIX

Orkanen Irene har økt i styrke mens den beveger seg langs nordkysten av Den dominikanske republikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det amerikanske orkansenteret i Miami er Irene nå klassifisert som en kategori 2-orkan med vindkast med en hastighet på 155 kilometer i timen.

Det ventes at orkanen øker ytterligere i styrke og blir oppgradert til en orkan i kategori 3 før den treffer det sørøstlige USA til helgen.

Mandag sneiet Irene Puerto Rico før hun satte kursen mot nordkysten av øya Hispaniola, som deles av Den dominikanske republikk og Haiti.

Haiti, det fattigst landet på den vestlige halvkule, er fortsatt preget av enorme ødeleggelser etter jordskjelvet for halvannet år siden. Og følgene kan bli voldsomme når orkanen treffer landet.

Les også: Gjør seg klare for Irene

I Puerto Rico ble 800.000 mennesker strømløse, mens 118.000 mistet tilgangen på vann. Det er ikke meldt om personskader.

Tidlig mandag førte et lynnedslag i forbindelse med stormen til at villaen til den britiske forretningsmannen Richard Branson på Necker Island på De britiske jomfruøyene brant ned til grunnen.

Skuespilleren Kate Winslet, som var gjest hos Branson, bar hans 90 år gamle mor ut av det brennende huset.

Irene har kurs mot nordvest og ventes å passere over Turks- og Caicosøyene og Bahamas før hun treffer Florida.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy