Meny

Ungguttene herjet i United-seier

Danny Welbeck gir Dimitar Berbatov og Javier Hernández kamp om spissplassen i Manchester United. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gror godt i Manchester United. Mandag strålte ungguttene Tom Cleverly og ikke minst Danny Welbeck i 3-0-utklassingen av Tottenham.

Welbeck åpnet scoringskontoen for de røde etter en times spill, men høstet minst like mye jubel kvarteret etter. Etter fint United-spill var 20-åringen uegoistisk og leverte Anderson en ferdigscoret pasning med sesongens frekkeste hælspark.

1-0-målet var ikke mye dårligere. Hjemvendte Tom Cleverly var hovmester med et strålende overlegg, og Welbeck stanget vertene i føringen på vakkert vis. Like før slutt fikk stjernespissen Wayne Rooney sette et verdig punktum. På overlegg fra Ryan Giggs var han høyest i feltet og stanget inn 3-0.

Mest synd for den fremmøtte hjemmefansen var det at det unge United-maskineriet ikke dro fram sambataktene før. Første omgang var en mer svingende affære der Cleverly var nærmest scoring etter ni minutter. Bare en klasseredning av Tottenham-keeper Brad Friedel hindret tidlig baklengsmål.

40-årige Friedel måtte også hente fram storspillet for å avverge United-mål tidlig i annen omgang. Både Anderson og Wayne Rooney forsøkte seg i det 51. minutt, men amerikaneren vartet opp med en dobbeltredning.

Der var det imidlertid stopp for Spurs' reservekeeper. Anført av midtbaneduoen Cleverly/Anderson og et spisspar i storform, tok United en fortjent seier, mens Tottenham-spillerne brukte den siste halvtimen på å riste på hodet.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært