Ungguttene herjet i United-seier

Danny Welbeck gir Dimitar Berbatov og Javier Hernández kamp om spissplassen i Manchester United. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX)
Danny Welbeck gir Dimitar Berbatov og Javier Hernández kamp om spissplassen i Manchester United. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX)

Det gror godt i Manchester United. Mandag strålte ungguttene Tom Cleverly og ikke minst Danny Welbeck i 3-0-utklassingen av Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Welbeck åpnet scoringskontoen for de røde etter en times spill, men høstet minst like mye jubel kvarteret etter. Etter fint United-spill var 20-åringen uegoistisk og leverte Anderson en ferdigscoret pasning med sesongens frekkeste hælspark.

1-0-målet var ikke mye dårligere. Hjemvendte Tom Cleverly var hovmester med et strålende overlegg, og Welbeck stanget vertene i føringen på vakkert vis. Like før slutt fikk stjernespissen Wayne Rooney sette et verdig punktum. På overlegg fra Ryan Giggs var han høyest i feltet og stanget inn 3-0.

Mest synd for den fremmøtte hjemmefansen var det at det unge United-maskineriet ikke dro fram sambataktene før. Første omgang var en mer svingende affære der Cleverly var nærmest scoring etter ni minutter. Bare en klasseredning av Tottenham-keeper Brad Friedel hindret tidlig baklengsmål.

40-årige Friedel måtte også hente fram storspillet for å avverge United-mål tidlig i annen omgang. Både Anderson og Wayne Rooney forsøkte seg i det 51. minutt, men amerikaneren vartet opp med en dobbeltredning.

Der var det imidlertid stopp for Spurs' reservekeeper. Anført av midtbaneduoen Cleverly/Anderson og et spisspar i storform, tok United en fortjent seier, mens Tottenham-spillerne brukte den siste halvtimen på å riste på hodet.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden