Meny

Krise for SV på ny meningsmåling

SV og Kristin Halvorsen sliter om dagen. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av fire velgere har forlatt Sosialistisk Venstreparti siden forrige kommune- og fylkestingsvalg.

Med en oppslutning på bare 4,7 prosent på den siste målingen TNS Gallup har gjort for TV 2, går SV tilbake med hele 2,1 prosentpoeng siden forrige måling for en uke siden. Det er dessuten halvannet prosentpoeng mindre enn ved forrige kommune- og fylkestingsvalg i 2007.

Følg med på målingene hele tiden her

Bakgrunnstallene viser at flesteparten av de tapte velgerne har gått til Arbeiderpartiet. SV-leder Kristin Halvorsen mener tilbakegangen må tilskrives sympatien terroraksjonene for fire uker siden har gitt regjeringspartneren.

– Vi har noen veldig spesielle uker bak oss. Jeg er sikker på at mange av SVs velgere føler en veldig sterk sympati med unge AUF-ere som er blitt drept på bestialsk vis, sier hun til TV 2.

Test her hvilket parti du kanskje bør stemme på

Ap går tilbake 1 prosentpoeng fra forrige måling, og har nå en oppslutning på 32,8 prosent. Høyre går fram omtrent like mye – 0,8 prosentpoeng – og får en oppslutning på 25,7 prosent.

Fremskrittspartiet fortsetter tilbakegangen, med 0,2 prosentpoeng, og får 12,5 prosents oppslutning. Senterpartiet får 6,7 prosent (+1,8 prosentpoeng), Venstre 6,5 (+0,3) og Kristelig Folkeparti 5,6 (- 0,4).

Rødt får 2,3 (-0,1) og andre partier og lister 3,4 prosent (+1,2). Av de andre partiene er Miljøpartiet De Grønne størst med en oppslutning på 0,8 prosent (+0,6).

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært