Eikrem-perle sikret Molde forsprang

Magnus Wolff Eikrem gjør 1-0 for Molde mot Lillestrøm i eliteserien. (Foto. Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX)

Magnus Wolff Eikrem styrte Molde-midtbanen med stø hånd og avgjorde selv eliteseriekampen mot Lillestrøm med et kanonskudd etter 29 minutter.

Målet ble det eneste i en fartsfylt og spennende kamp i Molde mandag kveld. Svært viktig ble det også da det ga gulljagende moldensere en luke på seks poeng til serietoer Tromsø, som har én kamp mindre spilt.

Mot Lillestrøm var Wolff Eikrem på mange måter forskjellen på de to lagene. Han visste seg ikke bare som en god servitør og ballfordeler, men scoringen etter en knapp halvtime var av det vakre slaget. Etter fin klikk-klakk-fotball rundt LSKs 16-meter endte ballen opp hos 21-åringen, som sendte den i en nydelig bue inn i lengste vinkel fra 20 meter.

– Det var på tide at jeg traff. Hvor godt det var vet jeg ikke, men målet var ekstremt viktig. Vi vinner på en dårlig dag, og dette resultatet er utrolig viktig, sa Wolff Eikrem til TV 2 etter kampen.

Snytt for straffe

Før scoringen hadde Lillestrøm blitt snytt for et straffespark etter en corner i det 21. minutt. Daniel Chima dro LSK-midtstopper Frode Kippe i bakken, men det alle andre så, gikk dommer Ken Henry Johnsen glipp av.

– Jeg sa til Chima i pausen at han ikke må holde sånn. Jeg synes det var straffe, han rev ham ned, kommenterte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Samtidig var Lillestrøm langt fra ufarlige utover i kampen, og gjestene truet Molde ved flere anledninger. Før pause fikk Ohi Ojoimuanfo en god sjanse, men sendte ballen fra Erling Knudtzon langt over.

Etter en times spill var det Björn Bergmann Sigurdarson sin tur til å være frampå, men islendingens avslutning gikk utenfor lengste stolpe. Nær var også spisskollega Fredrik Gulbrandsen med en heading i nettveggen etter 83 minutter, men ballen ville ikke i mål for romerikingene.

Luke

Wolff Eikrem fikk en fin mulighet til å doble ledelsen tre minutter før slutt. Han fikk en pen hælflikk fra innbytter Jo Inge Berget, men skjøt over fra god posisjon. Det gjorde likevel lite. Lillestrøms sluttspurt førte ikke med seg scoringer, og Molde-spillerne kunne puste lettet ut da Johnsen blåste i fløyta for siste gang.

– Det er ikke alltid man får det man fortjener ut fra spill og sjanser. Vi kunne vært bedre selv i siste tredel av banen, men vi slipper Molde lite til. Det er et fantastisk skudd som avgjør, sa LSK-trener Henning Berg.

Etter en ny trepoenger ligger Molde øverst i eliteserien med 41 poeng på 20 kamper. Tromsø (19 kamper) følger på 35 poeng, mens Brann (20 kamper) har 34. Lillestrøm mistet muligheten til å klatre til bronseplass og er fremdeles nummer fem.