Dette kan være jordens eldste kjente livsform

Fossiler av mikrober fra begynnelsen av livet på jordens historie har blitt oppdaget i en steinplate vest i Australia (Foto: D. Wacey/UWA).
Fossiler av mikrober fra begynnelsen av livet på jordens historie har blitt oppdaget i en steinplate vest i Australia (Foto: D. Wacey/UWA).

Fossiler fra 3,4 milliarder år tilbake er oppdaget i Australia. De kan være jordens eldste kjente livsform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 3,4 milliarder år siden, i en oksygenfri atmosfære, begynte landmasser å dukke opp fra havet.

Fossile levninger av mikrober som bodde ved havet i begynnelsen av livet på jordens historie er nå oppdaget i en steinplate vest i Australia, melder The Guardian.

Forskerne fant de bitte små fossilene i steinformasjoner fra 3,4 milliarder år tilbake. Det gjør dem til sterke kandidater som de eldste mikrobene som noengang er funnet. Noen har klamret seg til sandkorn som hadde samlet seg opp på en av de første kjente strandstrekningene i verden.

Les også: Det blir færre stjerner

Funnene gir et bilde av livet som oppstår når de første landmassene begynte å dukke opp. På samme tid spydde vulkanene ut lava og gass som dannet et tykt grått teppe på himmelen. Månen stod mye nærmere enn den gjør i dag og trakk havene inn i store tidevannssykluser. Det oksygenet som vi puster hadde ennå ikke oppstått.

- Det ville ha virket for oss som et helvetes sted å bo, sier professor Martin Brasier ved Oxford University til The Guardian.

- For tidlige livsformer var dette et paradis, et eden, legger han til.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy