Uavgjort i fartsfylt toppkamp

Mikkel Diskerud og Stabæk klarte ikke å slå et defensivt sterkt Brann-lag søndag. (Foto. Stian Lysberg Solum/SCANPIX).
Mikkel Diskerud og Stabæk klarte ikke å slå et defensivt sterkt Brann-lag søndag. (Foto. Stian Lysberg Solum/SCANPIX).

Brann forsvarte seg med hell til et viktig bortepoeng mot Stabæk i en 1-1 kamp der Kim Ojo og Johan Andersson ble målscorere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk og Brann fikk hvert sitt poeng etter 1-1 på Fornebu søndag kveld.

Kampen var fartsfylt og underholdende med hjemmelaget i førersetet, men resultatet passet utvilsomt serieleder Molde bedre enn søndagens motstandere.

Stabæk-laget, som har Molde på hjemmebane senere i høst, var igjen imponerende selv om trepoengeren ikke kom denne gangen.

– Fart på ballen. Bevegelse og balanse i laget. På denne måten skal vi slå Brann, sa Stabæk-trener Jörgen Lennartsson før kampstart. I førsteomgangen ble kampstrategien fulgt nærmest til punkt og prikke i en drøy halvtime.

Ojos ellevte

Hjemmelaget festet raskt et velspillende grep på Brann, som ble et ryggende lag. Målene manglet imidlertid. Johan Andersson burde ha scoret, men var en stang unna i det 22. minutt. Branns cuphelt, keeper Piotr Leciejewski, så stadig formsterk ut.

Så, mot spillets gang, viste Brann og Kim Ojo seg fram. Morten Morisbak Skjønsberg klønet det til på et utspill, og Ojo sa ja takk. Han fosset fram til skuddposisjon og etter hvert scoring via Jon Knudsen. En flott prestasjon som resulterte i nigerianerens ellevte mål i årets eliteseriesesong.

Fortjent utligning

Etter pause fortsatte hjemmelaget sitt stormløp, og det var til tider power-play mot Brann-målet. Men effektiviteten og treffsikkerheten var ikke imponerende. Men uttellingen kom: Diego Guastavino handset, og straffen dundret Johan Andersson inn.

Piotr Leciejewski, straffeeksperten, var sjanseløs. Stabæk presset videre, men Rodolph Austin rystet både stanga og hjemmelaget med et kanontreff. Flere mål ble det ikke i en av årets beste kamper på Stabæks hjemmebane.

1.060.000 svært velkomne kroner var ellers inne på Stabæk-kontoen fra støtteaksjonen søndag kveld.

Tallet blir trolig halvannen million før aksjonen avsluttes. Det er ikke nok til å redde den kriserammede klubben, men et bidrag som sammen med de pågående kostnadskuttene skal gi positiv egenkapital og fornyet lisens.

Fornyet kontrakt er allerede sikret, laget fremstår stadig som en medaljekandidat tross problemene utenfor banen. Det mest negative søndag var tilskuertallet på 7246, som er godt under snittet for årets sesong.

Eliteserien fotball menn søndag

Haugesund – Rosenborg 2-2 (0-2)

Sogndal – Start 2-0 (1-0)

Strømsgodset – Aalesund 2-2 (2-1)

Tromsø – Fredrikstad 3-1 (1-0)

Senere kampstart: Stabæk – Brann 1-1.

Spilt lørdag: Sarpsborg – Vålerenga 0-2.

Spilt fredag: Odd Grenland – Viking 4-2.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden