Assad: – Valg i Syria i februar

Syrias president Bashar al-Assad sier at han ikke er bekymret selv om han mener opprøret beveger seg i mer militant retning. Foto: REUTERS/ SCANPIX.
Syrias president Bashar al-Assad sier at han ikke er bekymret selv om han mener opprøret beveger seg i mer militant retning. Foto: REUTERS/ SCANPIX.

Syrias president Bashar al-Assad mener det er meningsløst å be ham om å gå av og varsler valg på ny nasjonalforsamling i februar 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med syrisk fjernsyn sier han at det forventes valg på ny nasjonalforsamling i februar neste år.

Men først skal det iverksettes en rekke reformer. De skal bidra til at flere politiske grupper kan delta i valget, i tillegg til det regjerende Baath-partiet, ifølge Assad.

– Mer militant

Presidenten sier at opprøret i landet er blitt mer militant de siste ukene, spesielt sist fredag. Men han mener at regimet er i stand til å kontrollere det, og han understreker at han ikke er bekymret.

Les også: Assad skal snakke til nasjonen – aksjonene fortsetter

Samtidig advarer han utenlandske makter mot å gripe inn i konflikten.

– Når det gjelder trusselen om en militæroperasjon, så vil enhver operasjon mot Syria, få store konsekvenser, større enn de kan tåle, sier han i intervjuet.

Assad har styrt Syria i elleve år og overtok makten etter sin far. Torsdag fremmet EU og USA for første gang krav om at han må gå av.

– Uhørt krav

Men Assad mener at kravet ikke hører noe steds hjemme.

– Ved ikke å kommentere det, forteller vi dem at ordene deres er verdiløse. Slike bemerkninger bør ikke uttales om en president som er valgt av det syriske folket, og som ikke ble innsatt av Vesten, en president som ikke er laget i USA, sier Assad.

Les også: Over 20 demonstranter drept i syriske byer

Ifølge ubekreftede meldinger er over 2.000 mennesker drept under demonstrasjoner i Syria de siste månedene.

Regimet har forsøkt å stanse demonstrasjoner ved å sette inn styrker som i flere byer har åpnet ild mot opposisjonelle.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden