Ny mini-VW til Norge

BILLIGSTE: Den nye VW up! blir den rimeligste personbilmodellen fra VW i Norge. Vi tipper på priser fra under 150 000 kroner.
BILLIGSTE: Den nye VW up! blir den rimeligste personbilmodellen fra VW i Norge. Vi tipper på priser fra under 150 000 kroner.

Den nye minibilen VW up! kommer på det norske markedet i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er de første bildene av ny Volkswagen up!. Den nye småbilen plasserer seg under VW Polo i størrelse, og premierevises på bilutstillingen i Frankfurt 13. september.

I følge VW-importør Harald A. Møller, vil VW up! etter planen lanseres i Norge våren 2012 i firedørs utgave. I første omgang vises og produseres bilen som todørs, mens produksjonen av firedørs versjon starter i begynnelsen av 2012.

Informasjonsansvarlig for VW i Norge, Jan-Erik Haugen, sier at den nye VW up! vil skille seg klart fra tidligere små VW-modeller som VW Lupo:

- Den nye VW up! vil være en trendy og mer forseggjort småbil. En av konkurrentene blir Toyota Aygo, sier Haugen.

TRENDY: Innvendig skal VW up! være morsom og innbydende. TRENDY: Innvendig skal VW up! være morsom og innbydende.

Selv om prisene på VW up! ikke er klare, koster Aygo og de øvrige mini-småbilene fra ca. 120-150 000 kroner. Den rimeligste VW Polo koster i dag 174 000 kroner. Dermed kan man anta at VW up! vil bevege seg i dette prisområdet.

I følge tyske Auto Bild måler den nye VW up! 3,45 meter og vil i første omgang bli utstyrt med bensin- og dieselmotorer på 60-75 hk. En elektrisk VW up! er planlagt for 2013.

- I Norge vil vi for 2012 satse på bensinversjonen av VW up!, avslutter Jan-Erik Haugen.

Les mer

Her blir du tatt i gjennomsnittsmåling

Her smadres verdens dyreste luksusbil

Sjekk om du ville klart å ta lappen

Slik unngår du parkeringsboten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden