Meny

Norge støtter studie av hekserelatert vold

Ni år gamle Nwanaokwo Edet i Nigeria ble tvunget til å drikke syre av sin far etter at en pastor hevdet at sønnen var en heks. Nwanaokwo døde en måned senere. I flere afrikanske land blir barn og voksne rammet av overtro. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske ambassaden i Malawi støtter prosjekt mot hekserelatert vold i det afrikanske landet.

Troen på heksekunst er stor i det vesle afrikanske landet med omlag 15 millioner innbygere.

Stadig angripes tradisjonelle dansere, urteleger og landsbykoner fra mobber og overtroiske gjenger. Flere har blitt jaget ut av landsbyen, banket opp eller slått i hjel.

Nå får menneskerettighetsgrupper i Malawi støtte på rundt 350.000 kroner i et forsøk på å motarbeide den hekserelaterte volden i landet.

Det melder den afrikanske avisen Maravi Post.

En talsmann for en av mennesrettighetsgruppene sier til avisen at deler av pengene vil bli brukt til å fremme et nytt lovforslag om heksekunst for å sikre rettigheten til ofre.

I 1911 vedtok landet, som da var en britisk koloni, en lov som sier at det er ulovlig å anklage noen for å være heks eller for å drive med trolldomskunster.

– Det har ikke vært foretatt en systematisk studie av hvorfor hekserelatert vold oppstår og hvordan man skal bekjempe det, sier George Thindwa i organisasjonen Association for Secular Humanism.

Studien, som skal gjennomføres i åtte av Malawis 28 regioner, skal være ferdig i løpet av september.

Les flere nyheter her

Populært