Borteseier for Vålerenga

Veigar Páll Gunnarson scoret i Vålerengas 2-0-seier borte mot Sarpsborg i lørdagens eliteseriekamp. (Foto: Linn Cathrine Olsen, Scanpix).

André Muri og Veigar Páll Gunnarson scoret da Vålerenga kom tilbake på vinnersporet med 2-0-seier over Sarpsborg lørdag.

Det er blitt lenge siden Sarpsborg sist vant en kamp i eliteserien (2-0 mot Aalesund i mai).

Lørdag så laget en stund ut til å ha sjansen til å sikre en etterlengtet trepoenger med flott spill og flere gode sjanser da Vålerenga var på besøk. Men dessverre for hjemmelaget maktet de bare å holde følge i en omgang mot gjestene fra Oslo.

Sju minutter etter pause ruvet André Muri høyest i boksen og stanget kontant inn 1-0 til VIF etter et godt slått hjørnespark fra Veigar Páll Gunnarson.

Målet ga bortelaget et tydelig løft, mens Sarpsborg begynte å bli mye løpende mellom.

Finspillet tilbake

I forrige kamp mot Odd Grenland fikk ikke Gunnarsson rom å boltre seg i, men i det 57. minutt fikk islendingen både tid og plass til å hamre inn mål nummer to.

Fra høyre fant Mohammed Fellah en umarkert Gunnarsson, som først dro av en mann før han plasserte ballen i nærmeste hjørne.

VIF-trener Martin Andresen var etter kampen mest opptatt av at laget hans endelig viste finspillet fra fjorårets sølvsesong.

– Det er gledelig med seier. I deler av 2. omgang spilte vi slik vi ønsker å framstå med vending av spill, være rettvendt i midtbaneleddet og komme med dybdeløp. Vi ønsket å komme oss rundt og få dem (Sarpsborg) nok strekt ut til å gi Fellah og Veigar plass, sa Andresen til MAX.

Sarpsborg-sjanser

I første omgang hadde begge lag store muligheter til å ta ledelsen. Etter bare fire minutter fikk Vålerengas Harmeet Singh en returball som han fyrte av gårde like utenfor mål.

Halvveis i omgangen hadde Morten Giæver nok tid alene i feltet til å sende Sarpsborg i føringen, men midtbanespilleren bommet på ballen. Samme mann sto bak et stolpeskudd kvarteret senere.

Aluminiumen skulle også stå i veien for bortelaget da Gunnarson headet ballen i tverrliggeren etter 24 minutters spill. Returballen havnet hos Fellah, som upresset hamret et skudd via en Sarpsborg-spiller og ut.

Tapet gjør at Sarpsborg blir liggende nest sist på tabellen før søndagens kamper. Trener Roar Johansen mener store forandringer framover ikke vil være lurt.

– Vi hang godt med før pause, men så falt vi uten at det var meningen. Til slutt tapte vi fortjent. Når du har tapt mange kamper på rad er gjerne mekanismene slik at man sikrer seg først før man våger å skape noe selv. Dette er et læringsår, og det blir fort veldig tungt om vi starter å gjøre store endringer nå, sa Johansen.

Vålerenga er på niendeplass med sine 26 poeng.