Villa overbeviste tross Gamst-scoring

I det 51. minutt vant Morten Gamst Pedersen i lufta mot sterke Villa-stoppere og stanget inn en redusering. Scoringen var Gamstens første for sesongen. Foto: AP / Scanpix.

Aston Villa hadde god kontroll og vant 3-1 hjemme mot Blackburn lørdag. Morten Gamst Pedersen reduserte for gjestene.

Seieren var svært viktig for Villa-manager Alex McLeish, som lørdag ledet laget for første gang på eget gress i Premier League.

Skotten var ikke en populær ansettelse blant Villa-fansen i sommer, men er trygg med slike oppvisninger som mot Blackburn.

Aston Villa tok tidlig kommandoen, og allerede etter 12 minutter sendte Gabriel Agbonlahor hjemmelaget i føringen.

Engelskmannen lurte seg forbi Michel Salgado to ganger og skrudde ballen inn i det lengste hjørnet. Ledelsen var doblet 23 minutter senere da Emile Heskey fikk både tid og plass til å sende en markkryper i nettet.

Blackburn tok grep etter pause og fikk tidlig uttelling i målprotokollen. I det 51. minutt vant Morten Gamst Pedersen i lufta mot sterke Villa-stoppere og stanget inn en redusering.

Gjestene kom imidlertid aldri nærmere, og Darren Bent avgjorde kampen da han hamret inn 3-1 halvveis i annen omgang.

Hjemmetap for Everton

Det er blitt vanlig for Everton å starte hver sesong med svake resultater. Heller ikke i år ble det en gledelig åpning for blåtrøyene fra Liverpool. Tross flere megasjanser tapte hjemmelaget 0-1 mot nyopprykkede Queens Park Rangers.

Tom Smith sørget for QPRs første mål i Premier League på over 15 år da han prikket ballen i netter etter en drøy halv time. Everton viste ikke all verden offensivt, men Leighton Baines traff tverrliggeren og Cahill bommet på mål fra én meter i løpet av kampen.

Petter Vaagan Moen fikk lørdag plass på QPRs reservebenk, men han kom aldri innpå.

Swansea tok sitt første poeng i årets sesong med 0-0 hjemme mot Wigan. Waliserne dominerte banespillet, men det var gjestene som vartet opp med de farligste sjansene med stolpeskudd og straffebom.

Wigan møter alle opprykkslagene i sine tre åpningskamper, men har nå spilt uavgjort i de to første. Det kan fort bli skjebnesvangert i kampen mot nedrykk.