Meny

Minst 65 drept i voldsbølge i Karachi

Ambulansefolk bærer bort liket av en mann som ble drept i en skuddveksling i Karachi, som ligger helt sør i Pakistan og er landets største by og økonomiske kraftsenter. Minst 65 mennesker er drept i en voldsbølge i byen, som preges av utbredt kriminalitet og store etniske motsetninger i befolkningen. Blant de drepte er fire politifolk som falt i bakhold i en hittil nokså fredelig bydel. Foto: REUTERS / Akhtar Soomro / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 65 mennesker er drept i en voldsbølge i Pakistans største by og økonomisk senter Karachi. Gjengkriminalitet og etniske motsetninger gjør livet i byen farlig.

Sent fredag kveld lokal tid ble fire politifolk drept og mer enn 30 andre såret da de falt i bakhold i Karachi, sa tjenestemenn lørdag. Angrepet skjedde i Korangi-distriktet øst i byen, som inntil da ikke hadde vært rammet av voldsbølgen.

– Politifolkene satt i en bil som var på vei til et oppdrag etter at det var kommet inn et tips. Bilen ble stanset av væpnede menn som begynte å skyte, sier politiets talsmann Shaukat Hussein til nyhetsbyrået AFP.

Øyenvitner i Korangi fortalte også om intens skyting mellom rivaliserende væpnede grupper. Mange av innbyggerne i bydelen, der det bor folk fra flere etniske grupper, sa at de ikke tør å bevege seg utendørs.

Karachi, som i dag har 18 millioner innbyggere, har opplevd eksplosiv vekst siden Pakistan ble selvstendig i 1947. Mange mennesker som ikke finner arbeid på landsbygda, flytter til byen i håp om at det skal være jobber til dem der.

Populært