Jay Z og Kanye West

Her herper rapkongene verdens dyreste luksusbil

HAR DE...?: Hip-hop-guruene Jay Z og Kanye West nærmer seg Maybachen... (Foto: Skjermdropp youtube.com).
HAR DE...?: Hip-hop-guruene Jay Z og Kanye West nærmer seg Maybachen... (Foto: Skjermdropp youtube.com).

Herper verdens dyreste luksusbil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen på luksusdoningen fra Mercedes-Benz starter på rundt fem millioner kroner her på berget. For øvrig er kun én Maybach solgt i Norge - til avdøde Tinius Nagell-Erichsen.

Heller ikke i USA er Maybach en utpreget folkebil. Det forhindrer ikke de to hip-hop-legendene Jay Z og Kanye West i å kappe en Maybach 57S opp i videoen til sangen "Otis" (en hyllest til den avdøde soulartisten Otis Redding) fra plata "Watch the throne". Som om ikke det var nok med en av verdens dyreste biler, ligger Otis Reddings "Try a Little Tenderness" under gjenom hele låta, og dermed er dette trolig tidenes dyreste sample også.

Det starter med at de to nærmer seg Maybachen med skjærebrenner og vinkelsliper, og allerede her begynner du å lure på om de virkelig har tenkt å...?

En ekspert på bilreparasjoner har regnet ut at det ville koste 150 000 dollar - rundt 800 000 kroner etter dagens kurs -å reparere skadene de to påfører bilen, som i Norge koster 5,7 millioner kroner.

Galskap? Det spørs vel hvordan man ser på det. Maybachen koster 380 000 dollar i USA, og der forsvant mesteparten av budsjettet til videoen. Mens den heller enkle Spike Jonze-regisserte videoen bare kostet noen tusen dollar å lage, hvis vi ser bort i fra kostnadene med å sample superstjerner.

Dessuten skal den skamferte luksusbilen, som jo fortsatt er høyst kjørbar, auksjoneres bort til inntekt for sultkatastrofen på Afrikas Horn. Se ikke bort i fra at den blir solgt til en høyere pris enn den ville ha kostet som ny!

Les også:

De beste bilreklamene

Verdens dyreste biler

Kule bilvideoer

Spiller musikk på en Nissan

Denne artikkelen ble først publisert på Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden