Meny

Mann begynte å skyte rundt seg i Drammen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i slutten av 20-årene ble torsdag kveld pågrepet av politiet etter at han begynte å skyte i Drammen.

Det var på Elvefestivalen på Gamle Kirkeplass at dramaet utspant seg. Mannen ble først observert på en buss der han ba en medpassasjer om å få snus. Mannen ble avvist og dro deretter fram et våpen fra en ryggsekk. Flere patroner, trolig løskrutt, falt ned på gulvet i bussen, skriver Drammens Tidende.

Deretter forsøkte mannen å ta seg inn på en pub. Han ble avvist og reagerte med å skyte.

– Vi fikk flere telefoner fra personer, blant annet noen jenter, som hørte at mannen løsnet minst tre skudd. Jentene var redde. I disse tider er ikke det så rart, sier operasjonsleder Sven Røsaker i Søndre Buskerud politidistrikt.

Til Dagbladet.no opplyser Røsaker at våpenet ikke var skarpt.

– Det er en startpistol. Men det spiller liten rolle. Man må jo forvente å skape frykt når man skyter blant folk, sier Røsaker.

Mannen forlot puben og gikk i retning Gamle Kirkeplass, der Madcon skulle på scenen. Den 190 centimeter høye mannen hadde forsøkt å komme seg så nær scenen som mulig, men på grunn av høyden ble han tilsnakket av en publikummer. Mannen reagerte med å dra fram en pistol. Han ble deretter overmannet av en festivalansatt som varslet politiet.

Politiet opplyser at mannen ikke var edru og tok han med til politistasjonen for avrusning og opphold i arresten i påvente av avhør. Mannen skal være i 25-30-årsalderen og bosatt i Drammen. Politiet opplyser at han er norsk.

Politiet mottok den første meldingen om skyting klokken 20.48.


Les flere nyheter her


Populært