- Henrettet 26 på stadion

En syrisk demonstrant foran en vannkanon. Konfrontasjon mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i byen Hama. Stillbilde fra YouTubekanalen til Shaam News Network. Foto: Scanpix/EPA.
En syrisk demonstrant foran en vannkanon. Konfrontasjon mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i byen Hama. Stillbilde fra YouTubekanalen til Shaam News Network. Foto: Scanpix/EPA.

Syriske sikkerhetsstyrker har henrettet 26 menn med bind for øynene på en stadion, ifølge FN-representanter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld norsk tid samlet FNs sikkerhetsråd seg for å diskutere situasjonen i Syria.

FNs menneskerettighetskommissær Navi Pillay og nødhjelpskoordinator Valerie Amos orienterte representanter fra de 15 medlemslandene om utviklingen i landet, melder AFP. Navi Pillay informerte Sikkerhetsrådet om en påstått hendelse i en stadion i byen Daraa, der 26 menn med bind for øynene ble skutt og drept i stil med en henrettelse.

Pillay, som sier volden i Syria kan vise seg å være forbrytelser mot menneskeheten, la til at en 13 år gammel gutt var blant de mange savnede man frykter har blitt drept i myndighetenes varetekt.

Møtet fant sted bare få timer etter at amerikanske og europeiske ledere ba Assad gå av.

Les også: Obama – Assad må gå

- Sykehus angrepet

FN-funksjonærene beskrev president Bashar al-Assads angrep mot opprørerne i detalj. De sier offentlige bygninger som sykehus har vært mål for militære angrep, sier kilder som var tilstede ved møtet til AFP.

B. Lynn Pascoe, FNs visegeneralsekretær for politiske spørsmål, var blant topptjenestemennene som orienterte Sikkerhetsrådet om hendelsene i Syria.

Les også: Flykter fra flyktningeleir

2000 drept

Pascoe sier ytterligere 120 mennesker har blitt drept siden Sikkerhetsrådet sist diskuterte Syria 10. august. Dermed har minst 2000 sivile mistet livet siden opprøret begynte i mars, ifølge kilder ved det lukkede møtet.

Pascoe la til at offentlige bygninger som sykehus har blitt rammet i angrepene fra Assads sikkerhetsstyrker. Han sier reformene Assad har lovet ikke kan gjennomføres mens de militære angrepene fortsetter.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden