Målløst for RBK

Simen Wangberg og Rosenborg måtte nøye seg med 0–0 mot AEK Larnaka i kvalifiseringen til europaligaen torsdag. (Foto: Ned Alley/Scanpix).

Rosenborg klarte ikke å finne veien til mål hjemme mot kypriotiske AEK Larnaka i første kamp i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Kampen endte 0–0.

Skuffede Rosenborg-tilhengere pep spillerne av banen etter oppgjøret på Lerkendal.

Resultatet betyr at det fortsatt er helt åpent foran returkampen, som spilles på Kypros kommende torsdag. Sammenlagtvinneren er kvalifisert for gruppespillet i europaligaen.

– Vi skal skape mer der nede og sette ordentlig press på dem fra første spark, sa RBK-trener Jan Jönsson til NTB.

Larnaka, som endte på fjerdeplass i den hjemlige ligaen forrige sesong, viste i forrige kvalifiseringsrunde at de er et lag som måtte bli tatt på alvor.

Da slo de ut Vålerengas overmenn fra mesterligakvalifiseringen i 2006, tsjekkiske Mlada Boleslav, med 5–2 sammenlagt.

For Rosenborg var kampen en form for trøstepremie etter at tsjekkiske Viktoria Plzen ble for sterke i mesterligakvalifiseringen.

Flere sjanser

Larnaka viste raskt at de ville være fornøyde med et målløst oppgjør og lot Rosenborg styre spillet og ha ballen gjennom store deler av kampen.

– Jeg er ikke overrasket over hvordan de spilte, hvor de lå lavt. Men vi bør likevel klare å skape mer enn vi gjorde, mente Jönsson.

Men til tross for et bortelag som la seg lavt, kom Rosenborg til flere store sjanser i første omgang, og det var stort sett på høyresiden trønderne fant rom. Den største sjansen før pause var det Rade Prica som skulle få. Et nytt innlegg fra høyre landet i beina hans like foran mål, men svensken klarte ikke å stokke beina riktig, og skuddet endte over mål.

Også Simen Wangberg, Daniel Fredheim Holm og kaptein Mikael Dorsin hadde hvert sitt gode forsøk før hvilen, men lagene måtte gå målløse til pause.

Manglet presisjon

I annen omgang fortsatte kampen i samme stil, men hjemmelaget klarte ikke å finne hull i et solid Larnaka-forsvar. Utover i omgangen våget også bortelaget seg framover ved et par anledninger, uten at RBK-keeper Daniel Örlund ble satt på de virkelig store prøvene.

For RBK var fortsatt oppskriften å prøve å komme seg rundt på kantene, men innleggene manglet presisjon, slik at Larnaka-forsvaret fikk en enkel jobb med å holde unna.

Men trønderne skulle få en stor sjanse tre minutter før full tid. Hele stadion så ballen i mål, men Rade Pricas forsøk fra kort hold gikk på feil side av stolpen.

– Det her var dårlig for oss, men jeg tror vi kan klare det borte. Vi er best når vi presser, men det gjorde vi ikke bra nok i dag. Det manglet litt tempo og presisjon i det vi gjorde, sa Prica.

Dermed ebbet det ut med 0-0, og gjestene fra Kypros fikk det slik de ville. Trøsten for Rosenborg får være at de ikke ga vekk noen bortemål, slik de gjorde da Viktoria Plzen ble for sterke i mesterligakvalifiseringen.

– De (Larnaka) er nok fornøyd med resultatet, men det blir en annerledes kamp borte. Da må de også framover, sa Prica.