«Mulig bombe» var fyrverkeri

Bombeeksperter fra Oslo ble tilkalt etter at det ble gjort et mistenkelig funn i en bolig i Flekkefjord. Politiet sier nå at det dreier seg om fyrverkeri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG Nett meldte like før klokken 13 om at politiets bombespesialister var på vei til Flekkefjord etter funn av en mulig bombe i en privatbolig.

Overfor NRK avdramatiserer lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord situasjonen.

– Det dreier seg om fyrverkeri som er satt sammen til en enhet.

Et større område i Gråsteinveien er sperret av etter funnet, som ble gjort i en bod, skriver VG.

Skulle pågripe mann

Politiet skulle i utgangspunktet pågripe en 24 år gammel mann i forbindelse med en annen sak. Etter å ha gjort mistenkelige funn sperret politiet av et større område, og flere boliger ble evakuert.

Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland sier til avisen Agder at ransakingen har vært planlagt en stund, og hadde sammenheng med at en mann i boligen tidligere er mistenkt for å stå bak sprengning i distriktet.

Mannen er tidligere dømt for å ha stjålet 250 kilo dynamitt, samt å ha sprengt en 4,8 kilos bombe bestående av blant annet kunstgjødsel, skriver Fædrelandsvennen.

Bombegruppe på stedet

Bombeeksperter sjekker funnet, selv om bombealarmen er avblåst. De ankom ifølge Agder klokken 15.15, iført hjelm og annet sikkerhetsutstyr.

Den 24 år gamle mannen er arrestert.

Saken oppdateres.


View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden