Meny

Minst seks drept i skyting mot israelske busser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater har skutt og drept opptil sju bevæpnede menn etter at minst seks mennesker ble drept i angrep mot busser og biler, sier kilder i sikkerhetstjenesten.

Ifølge israelsk radio sporet soldatene opp flere gjerningsmenn, kom i kamp med dem og drepte dem.

– Minst seks terrorister ble drept da det oppsto skuddveksling mellom angriperne og soldater. Vi prøver å få bekreftet at også en sjuende er drept, sier en av kildene.

Forsvarsminister Ehud Barak gjorde det raskt klart at gjerningsmennene kom fra Gazastripen, og at Israel ville svare med all sin styrke. De væpnede mennene tok seg fram til åstedet via Sinai-ørkenen i Egypt, hevder en israelsk tjenestemann.

Fulgte etter i bil

Det var en buss fra selskapet Egged som først ble truffet av skudd 30 kilometer nord for feriebyen Eilat ved Rødehavet. Den kjørte på riksvei 12, som går like ved grensa til Egypt, ifølge israelsk radio og ambulansetjenesten.

Sikkerhetskilder sier at det var flere menn som fulgte etter bussen i bil, som åpnet ild. Mennene kom seg unna og gikk senere til angrep på enda en buss langs den samme veien.

En talsmann for ambulansetjenesten sier til nyhetsbyrået Reuters at seks mennesker ble drept. En lege ved sykehuset i Eilat sier at det kom inn ti sårede, hvorav én var alvorlig skadd. Hæren opplyser at 25 mennesker ble såret.

Gjerningsmennene funnet

Den første bussen som ble angrepet, var på vei fra Beer Sheva mot feriebyen Eilat ved Rødehavet. Deretter ble det skutt en panservernrakett mot en annen buss, mens en militærpatrulje kjørte på et sprenglegeme.

En talsmann for ambulansetjenesten sier at også en personbil ble angrepet, og at fire av de drepte satt i bilen.

En reporter i israelsk radio kaller hendelsen et terrorangrep, og TV-bilder viste flere kulehull i frontruta og knuste vinduer langs bussens side.

Meldinger om en eksplosjon i Beer Sheva ble senere trukket tilbake av israelsk radio.

Bekymret for Egypt

Israel har vært bekymret for at militante grupper kunne utnytte det politiske vakuumet etter opprøret mot Mubarak-regimet.

Egypt har den siste tiden trappet opp sikkerhetstiltakene i Sinai-ørkenen som grenser til Israel og Gazastripen.

Egyptiske sikkerhetsstyrker opplyste tirsdag at de hadde slått ned på flere væpnede grupper i Sinai som planla angrep på en gassledning til Israel og Jordan.

Det var i begynnelsen uklart om skuddene hadde kommet fra egyptisk side av grensa. Men egyptiske etterretningskilder sa det var lite sannsynlig. De sier deres patruljer langs grensa ikke hadde oppfanget noe mistenkelig.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært