Spent prins på første skoledag

Med mamma, pappa og farmor ved sin side, var det en spent prins Sverre Magnus som torsdag kom til Jansløkka skole i Asker, et steinkast fra kronprinsfamiliens hjem Skaugum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også de andre førsteklassingene som sto og ventet i solskinnet, var nok svært spent på å møte prinsen, selv om de er vant til blått blod, ettersom Ingrid Alexandra allerede er elev på skolen. Og så kom han, med flunkende ny ransel som mamma fikk bære for anledningen, og heldigvis med nesten hele familien i ryggen.

Se video fra første skoledag her

Det var nok godt for den nyslåtte skoleeleven å ha iallfall e n annen skoleelev der som han kjente fra før, nemlig søsteren, som han tok pent i hånden etter alle kunstens regler. Så ønsket rektor Else Beitnes Johansen alle førsteklassingene og familiene deres velkommen til skolestart.

Les også: Første skoledag for prinsessen torsdag

Klasse 1 Blå

Med sin fine, blåmønstrede ransel passer det bra at han skal begynne i klasse 1 Blå.

Med seg i skolesekken hadde den snart seks år gamle prinsen råd og tips fra storesøster Ingrid Alexandra, som begynte på den samme skolen for ett år siden.

Som sin søster fikk også Sverre Magnus en musikalsk velkomst idet de eldre elevene, tradisjonen tro, sang for alle førsteklassingene.

Rektor Else Beitnes Johansen holdt tale før elevene gikk inn for å møte klasseforstanderne sine, og hun kunne fortelle at hun har Mikkel Rev boende på kontoret sitt. Mikkel rev var også med og viste fram ranselen sin – og nede i den lå, i tillegg til flere bøker med gode hønseoppskrifter, også Ole Brumms bok om vennskap.

– For her på vår skole er alle med, alle er venner og ingen skal være utenfor, sa rektor til førsteklassingene.

Tredjemann

Prins Sverre Magnus kommer til sin første skoledag på Jansløkka skole torsdag, og han traff ihvertfall én han kjente; søster Ingrid Alexandra. Foto: Morten Holm / ScanpixPrins Sverre Magnus kommer til sin første skoledag på Jansløkka skole torsdag, og han traff ihvertfall én han kjente; søster Ingrid Alexandra. Foto: Morten Holm / Scanpix

Prins Sverre Magnus er kronprinsfamiliens tredje medlem som går på Jansløkka skole i Asker. Ved siden Ingrid Alexandra har også storebror Marius gått på den samme skolen, mens både bestefar kong Harald og pappa kronprins Haakon gikk på Smestad barneskole til tross for at de bodde i Asker som barn. Det har imidlertid vært et uttrykt ønske fra kronprinsparet at barna skal gå på skole i nærmiljøet, noe også skolens ledelse har uttrykt stor begeistring for.

Les også: Kronprinsparet hilste barnetog og blomsterbarn

Prinsesse Ingrid Alexandra skal lære å spille saksofon

Fra brullyp til «dannelsesreise»

Personvernpolicy