Meny

Slankebok for barn provoserer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn mellom fire og tolv år er målgruppe for en bok om en jente som går på diett.

En ny barnebok med tittelen «Maggie goes on a diet» vekker harme. Boken handler om en overvektig jente på 14 år som blir skolens fotballstjerne etter at hun har slanket seg.

Illustrasjonen på bokomslaget viser en rund jente som står foran et speil med en altfor liten rosa kjole. I speilbildet ser hun seg selv i en langt smalere versjon.

Les også: Stenger Facebook-profilen til 10 år gammel modell

- Syk idé

Boken er utgitt på forfatteren Paul Kramers eget forlag «Aloha Publishers» og selges i flere store internettbokhandler, som Barnes & Noble og Amazone.

Ifølge Amazone er bokens nivå tilpasset aldersgruppen fire til åtte år, mens Barnes & Noble har oppgitt seks- til tolvåringer som målgruppe.

Amazones kunder har tagget boken med assosiasjonene «gir barnet ditt nevroser», «anoreksi» og «syk idé».

Forsiden på barneboken om 14-åringen som blir vellykket og selvsikker etter at hun har slanket seg.

- Inspirerende historie

Forlaget gir denne beskrivelsen av innholdet i boken, som kommer for salg i oktober:

«Maggie har så mye potensiale som har vært skjult under hennes overflødige kilo. Denne inspirerende historien er om en 14-åring som går på diett og blir forvandlet fra overvektig og usikker til en normalvektig tenåring som blir skolens fotballstjerne. Med tid, trening og hardt arbeid, blir Maggie mer og mer selvsikker og utvikler et positivt selvbilde».

Engasjerer

Leserne av den britiske avisen The Guardian, som har omtalt boken, ser ikke ut til å være unisont enige om at historien er så «inspirerende». Det diskuteres heftig i debattfeltet.

«Hva er er poenget med denne boken? Å lære jenter at den eneste måten å oppnå suksess, er gjennom å være tynn og attraktiv?», spør en leser.

Noen er imidlertid mer positivt innstilt, og peker på at overvekt er et problem som de mener det kan være lurt å sette fokus på i en barnebok.

Les også: Overvektige barn spiser sunnest

Synes du slanking er et fornuftig tema i en barnebok? Si din mening i kommentarfeltet.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært