Vil ha «norsk Fox News»

Amerikanske Fox News har vokst seg store med en tydelig høyreprofil. Her ved den populære konservative kommentatoren Bill O’Reilly. Faksimile.
Amerikanske Fox News har vokst seg store med en tydelig høyreprofil. Her ved den populære konservative kommentatoren Bill O’Reilly. Faksimile.

Frp-representanter kritiserer «venstrevridningen» i norske medier og ber om en norsk variant av amerikanske Fox News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kronikk i Dagens Næringsliv onsdag tar Aina Stenersen og Brage Baklien i Oslo Frp til orde for at Norge behøver en kanal som ligner den amerikanske tv-giganten.

Fox News er kjent (og beryktet) for sin tydelige profil til høyre i det politiske landskapet.

- Det hadde vært bra for demokratiet. Venstresiden dominerer norske medier totalt, sier Stenersen til Aftenposten.no.

«Syv av ti norske journalister stemmer rødgrønt», skriver kronikkforfatterne i Dagens Næringsliv. De trekker også frem at en rekke norske medier eies av A-pressen (tidligere Norsk Arbeiderpresse) og pressestøtten som holder liv i venstreorienterte aviser som Dagsavisen og Klassekampen.

Også NRKs profil preges av at kanalen er «avhengige av de rødgrønne for å tvangsinndrive tv-lisens», skriver politikerne.

De to kritiserer også at det er vanskelig å få inn Fox News og andre utenlandske kanaler med «motsatt perspektiv» via norske kabelanlegg.

«Norge trenger sin Fox News», skriver politikerne avslutningsvis.

– Jeg vil protestere på det sterkeste mot at Norge trenger sin versjon av Fox News. Kanalen er først og fremst blitt kjent for at de ikke klarer å skille mellom sterke meninger på kommentarplass og i reportasjer. De tar klart stilling, også når de ikke kommenterer. Ethvert medium har krav til å være uavhengig og redelig, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold til Aftenposten.no.

Han er uenig i at venstresiden dominerer norske medier.

– Nei, det er ikke sant. Hvis man mener at aviser som Aftenposten og Dagens Næringsliv er venstrevridde, har man et merkelig syn, sier han til Aftenposten.no.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden