Meny

Politiet har beslaglagt Breiviks tredje våpen

Politiet har beslaglagt Breiviks tredje våpen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har beslaglagt det tredje våpenet til terrorsiktede Anders Behring Breivik. I tillegg har de undersøkt stedet han prøvesprengte på før 22. juli.

Da terrorsiktede Anders Behring Breivik ble pågrepet på Utøya, ble han tatt med en Glock-pistol og en Ruger M14. Men i våpenregisteret var han også registrert med en hagle. Nå har politiet ifølge Bergens Tidende også beslaglagt denne.

– Vi ønsker ikke å opplyse hvor det tredje våpenet ble funnet, sier informasjonsmedarbeider Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til avisen.

Les alt om terrorangrepene i Oslo

Breivik skal ha gjennomført én prøvesprengning før terroraksjonen 22. juli nær gården han leide ved Åsta i Østerdalen. Han har i avhørt forklart hvor dette skjedde, og politiet har nå undersøkt stedet.

– Han har forklart hvordan han gjennomførte sprengingen, og har påvist stedet. Det ligger ikke så langt unna gården hans. Vi har hatt etterforskere der, sier Hanssen.

Ifølge det omfattende dokumentet Breivik publiserte på internett noen timer før bomben gikk av i Regjeringskvartalet, gjennomførte han en vellykket prøvesprengning 13. juni i år.

Les flere nyheter her

Populært