Meny

Iran tilbyr Norge terror-hjelp

Den iranske parlamentarikeren Zohreh Elahian uttrykker sin sympati med ofrene etter «den anti-islamske kristne terroristen Anders Behring Breivik» og tilbyr Norge et samarbeid mot terrorister. Foto: presstv.ir

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran vil bistå Norge i kampen mot terrorister. Det tilbyr iranske Zohreh Elahian i et åpent brev til stortingspresident Dag Terje Andersen.

Etter bombeangrepet påregjeringskvartalet og massedrapene på Utøya, har det strømmet på med sympatierklæringer og tilbud om hjelp til Norge.

I dag publiserte lederen av det iranske parlamentetes menneskerettighetskomité, Zohreh Elahian, et åpent brev til stortingspresident Dag Terje Andersen der hun tilbyr samarbeid i kampen mot terror.

«Den iranske nasjonen anser kampen mot skremmende terrorisme som sin humanitære plikt», skriver hun i følge den iranske nyhetskanalen PressTV.

Og pressebyrået ISNA skriver at Iraan er klar for et altomfattende samarbeid med Norge i kampen mot terror.

På Stortinget har man ennå ikke mottatt brevet så stortingspresident Dag Terje Andersen kan derfor ikke kommentere Elahians ønsker om samarbeide.

Kristen terrorist

I brevet skal Elahian også uttrykke sin sympati med ofrene etter «den anti-islamske kristne terroristen Anders Behring Breivik».

Hun knytter angrepet hans til motstanden mot geriljagrupper som kjemper mot prestestyret i sitt eget land. Elahian mener 16.000 iranere har blitt drept etter revolusjonen i 1979 som resulterte i at Ayatollah Khomeini tok makten, og hun fordømmer «opportunistiske stater» som bruker terrorisme dor å oppnå «illegitime mål».

Den iranske parlamentarikeren oppfordrer til internasjonalt samarbeid i kampen mot terrorisme og at økonomisk støtte til terrorister må opphøre.

Les også: Iran ber britisk politi følge menneskerettighetene

Konkret er hun misfornøyd med at EU har fjernet en iransk motstandsgruppe fra sin terrorliste, og viser til at Europaparlamentet i fjor oppfordret USA tilogså å fjerne «Mujahidin-e Khalq Organization (MKO)» fra sin liste over internasjonale terroristorganisasjoner.

Denne sosialistiske gruppen omtales også som Folkets Mujahedin. De har sitt hovedkvarter i Paris og driver aktiv motstand mot dagens iranske styre.

Selv sier de at den væpnede kampen er innstilt, og de regnes nå for å være en av de viktigste deltagerne i det Nasjonale motstandsrådet (NCRI).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært