Meny

Frp-topp ville behandle muslimer psykiatrisk og forby islam

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder i Buskerud Frp, Trond Røed, sendte i 2004 et dokument til 100 Frp-ere hvor han argumenterte for å behandle muslimer psykiatrisk og forby forkynnelse av islam.

Røed var på den tiden gruppeleder i Hurum Frp. Dokumentet «Islam – terrorens religion og ideologi» ble sendt til nesten 100 av hans partikollegaer, inkludert flere representanter på Stortinget, skriver VG.

I dokumentet åpnet han for å etablere egne psykiatriske behandlingsinstitusjoner som kan «drive med avprogrammering» av muslimer. Røed var skeptisk til effekten av timelange koransiteringer over flere år. Dette kunne medføre alvorlige psykiske skader, som igjen kunne øke faren for å begå straffbare og destruktive handlinger, skrev han.

Nå beklager han dette budskapet.

– Jeg står ikke inne for budskapet i det jeg sendte og vil derfor beklage at jeg sendte det ut og at jeg ikke gjorde bedre research, sier han.

I dokumentet argumenterte han med at forkynnelse av Koranens lære er lovstridig i Norge, og han mente at blant annet moskeer må forbys. Flere Frp-ere som mottok dokumentet ga ham imidlertid kritiske tilbakemeldinger.

Røed sier i sin beklagelse at han dessverre oppdaget for sent at kilden han brukte i dokumentet, «var upålitelig og ekstrem».

I forrige uke sa han til Drammens Tidende at de døde etter terrorangrepene 22. juli var «de første ofrene for norsk innvandringspolitikk». Han beklaget etterpå denne uttalelsen.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært