Meny

Breivik har fått ny medforsvarer

Breivik har Geir Lippestad som hovedforsvarer og har fra før også medforsvarer Tord Jordet. Grøn ble tirsdag oppnevnt som medforsvarer nummer to. Foto: Scanpix Foto: Berit Roald

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatfullmektig Odd Ivar Grøn ble tirsdag oppnevnt som medforsvarer for Anders Behring Breivik. Den terrorsiktede 32-åringen har dermed tre forsvarere.

Breivik har Geir Lippestad som hovedforsvarer og har fra før også medforsvarer Tord Jordet. Grøn ble tirsdag oppnevnt som medforsvarer nummer to, skriver VG Nett.

Grøn er advokatfullmektig i Lippestads advokatfirma. Grøn ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett.

Ny vurdering i høst

Oslo tingrett gjør i et brev oppmerksom på at oppnevningen gjelder så lenge det regnes som rimelig og nødvendig.

«Oppnevningen vil vurderes på ny når etterforskningen går over i en annen fase, herunder når barneavhør eller andre lignende etterforskningsskritt i det vesentligste er gjennomført», heter det i brevet.

Retten antar at en ny vurdering om behovet for medforsvarer vil bli nødvendig i midten av november.

Skal koordinere

Tingretten kunngjorde tirsdag også at advokat Siv Hallgren er oppnevnt som koordinerende bistandsadvokat.

« Som koordinerende bistandsadvokat vil hun ha særlige oppgaver knyttet til organisering og samordning av bistandsadvokatenes arbeid i forbindelse med bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet», heter det i et brev fra Oslo tingrett til advokatfirmaet Elden, hvor Hallgren er ansatt.

Per tirsdag hadde Oslo tingrett registrert til sammen 241 søknader om oppnevning som bistandsadvokat. Til nå er det oppnevnt 81 advokater til å utføre disse arbeidsoppgavene, skriver tingretten et brev til bistandsadvokatene.

Mange vil bistå

– Hver dag får Oslo tingrett inn et stort antall søknader om oppnevning som bistandsadvokat, opplyser tingretten.

Det var mellom 600 og 700 personer på Utøya, samt et stort antall personer i Regjeringskvartalet. Tingretten baserer seg på anslag fra politiet om at det totalt vil være opp mot 1.000 personer som kan ha krav på å få oppnevnt bistandsadvokat.

– Med så mange berørte og et så stort antall bistandsadvokater, vil gjennomføringen av hovedforhandlingen kreve en god koordinering, skriver Oslo tingrett i et brev til bistandsadvokatene.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Populært