Meny

Briter fikk fire år for forsøk på å lage bråk

En sko henger i et knust vindu i en butikk i Manchester i Nord-England etter uroligheter i forrige uke. En domstol i Chester nordvest i landet dømte tirsdag to unge menn til fire års fengsel for å ha forsøkt å bruke nettsamfunnet Facebook til å piske opp voldelig uro. Dommer Elgin Edwards sa han håpet bruken av fengselsstraff ville virke avskrekkende på andre mulige bråkmakere. Foto: REUTERS / Phil Noble / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To britiske menn er dømt til fire års fengsel for å ha forsøkt å bruke nettsamfunnet Facebook til å piske opp voldelig uro. Forsøket mislyktes, men de to ble likevel dømt.

20 år gamle Jordan Blackshaw og 22-åringen Perry Sutcliffe-Keenan fikk dommene i Chester nordvest i England tirsdag. Dommer Elgin Edwards sa han håpet bruken av fengselsstraff ville virke avskrekkende på andre mulige bråkmakere.

– Vi kan tenke tilbake bare noen få dager, og huske hvordan teknologi ble brukt til å spre oppfordringer til opptøyer. Da er det lett å forstå dagens dommer, sa den regionale visepolitimesteren Phil Thompson ifølge London-avisen The Guardian.

Politiet greide takket være oppsnappede tekst- og internettmeldinger å avverge opptøyer ved anlegg som skal brukes under sommer-OL i London neste år. Anleggene slapp unna de fire nettene med uroligheter og plyndring i den britiske hovedstaden i forrige uke.

Handlegata Oxford Street i sentrum av den britiske hovedstaden og det store kjøpesenteret Westfield lenger vest i byen var ifølge de oppsnappede meldingene også mål for bråkmakere. Men heller ikke her kom det til hærverk eller tyverier.

Les flere nyheter her

Populært