Åpen for alle - alltid

Briter fikk fire år for forsøk på å lage bråk

En sko henger i et knust vindu i en butikk i Manchester i Nord-England etter uroligheter i forrige uke. En domstol i Chester nordvest i landet dømte tirsdag to unge menn til fire års fengsel for å ha forsøkt å bruke nettsamfunnet Facebook til å piske opp voldelig uro. Dommer Elgin Edwards sa han håpet bruken av fengselsstraff ville virke avskrekkende på andre mulige bråkmakere. Foto: REUTERS / Phil Noble / SCANPIX
En sko henger i et knust vindu i en butikk i Manchester i Nord-England etter uroligheter i forrige uke. En domstol i Chester nordvest i landet dømte tirsdag to unge menn til fire års fengsel for å ha forsøkt å bruke nettsamfunnet Facebook til å piske opp voldelig uro. Dommer Elgin Edwards sa han håpet bruken av fengselsstraff ville virke avskrekkende på andre mulige bråkmakere. Foto: REUTERS / Phil Noble / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

To britiske menn er dømt til fire års fengsel for å ha forsøkt å bruke nettsamfunnet Facebook til å piske opp voldelig uro. Forsøket mislyktes, men de to ble likevel dømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 år gamle Jordan Blackshaw og 22-åringen Perry Sutcliffe-Keenan fikk dommene i Chester nordvest i England tirsdag. Dommer Elgin Edwards sa han håpet bruken av fengselsstraff ville virke avskrekkende på andre mulige bråkmakere.

– Vi kan tenke tilbake bare noen få dager, og huske hvordan teknologi ble brukt til å spre oppfordringer til opptøyer. Da er det lett å forstå dagens dommer, sa den regionale visepolitimesteren Phil Thompson ifølge London-avisen The Guardian.

Politiet greide takket være oppsnappede tekst- og internettmeldinger å avverge opptøyer ved anlegg som skal brukes under sommer-OL i London neste år. Anleggene slapp unna de fire nettene med uroligheter og plyndring i den britiske hovedstaden i forrige uke.

Handlegata Oxford Street i sentrum av den britiske hovedstaden og det store kjøpesenteret Westfield lenger vest i byen var ifølge de oppsnappede meldingene også mål for bråkmakere. Men heller ikke her kom det til hærverk eller tyverier.

Les flere nyheter her