Meny

- Visste om hackingen

Tidligere hoffredaktør i britiske News of the World, Clive Goodman. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonhackingen ble «ofte diskutert» ved News of the World, og tidligere redaktør Andy Coulson forsøkte å skjule det, hevder en tidligere ansatt.
Det er den britiske tabloidavisens tidligere hoffredaktør som hevder dette i et brev offentliggjort tirsdag, melder AFP.

Clive Goodman, som ble fengslet for hacking i 2007, hevder at Coulson, som senere gikk videre til å bli den britiske statsministeren David Camerons pressesjef, tilbød å la ham beholde jobben hvis han ikke trakk avisen inn i hackingskandalen i retten.

De eksplosive anklagene kommer i et brev som ble skrevet av Goodman i mars 2007, der han protesterer mot at han ble oppsagt av News of the World etter fengslingen.

Brevet ble offentliggjort av parlamentets mediakomite tirsdag.


Les også: Avisdirektør mener Murdoch løy for parlamentet

- Ofte diskutert

- Denne praksisen (telefonhacking) ble ofte diskutert i de daglige redaksjonsmøtene, frem til (Coulson) forbød å nevne den direkte, skrev Goodman.

Han la til at avisens øverste juridiske rådgiver, Tom Crone, og Coulson «ved flere anledninger lovet at jeg kunne komme tilbake til en jobb i avisen hvis jeg ikke trakk den eller noen av de andre ansatte inn i ankesaken».

- Jeg gjorde ikke det, og jeg forventer at avisen overholder sitt løfte, skrev han.

Les også: - Norske journalister er ærlige

Måtte gå

Coulson gikk av som redaktør i News of the World etter at Goodman og en privatetterforsker ble fengslet. Han har hele tiden avvist kjennskap til hacking.

Coulson gikk videre til å jobbe som pressesjef for Cameron, men ble tvunget til å gå av i januar da det kom frem en rekke påstander om at praksisen omfattet mer enn en enkelt reporter mens han fremdeles ledet avisen.

Les flere nyheter

Populært