Meny

Politiet hevder at de ikke kjenner til telefonsamtale

Politiadvokat Christian Hatlo under pressemøtet i politihuset på Grønland om etterforskningen etter angrepet i Regjeringskvartalet og på Utøya. Foto: Berit Roald / Scanpix .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hevder at de ikke har kjennskap til en telefonsamtale der Behring Breivik skal ha bedt om å overgi seg 28 minutter før pågripelsen av ham.

På en pressekonferanse fra politihuset på Grønland i Oslo tirsdag fortalte politioverbetjent Grete Lien Metlid og politiadvokat Christian Hatlo om det videre arbeidet rundt hendelsene den 22 juli.

Det var forventet at politiet skulle si noe om hvorfor det tok 28 minutter fra Behring Breivik ringte til han ble tatt.

Forsvarer Geir Lippestad og bistandsadvokater har bedt om innsyn i telefonsamtalene mellom nødsentralene og Breivik fredag 22. juli.

- Ukjent med en slik samtale

På pressekonferansen fortalte politiet at dette er en samtale de ikke har kjennskap til og de ville derfor ikke svare på spørsmål fra pressen som angikk innholdet i samtalen.

- Vi har mottatt en lydlogg fra Nordlige Buskerud der vi har en samtale trolig fra siktede. Jeg er ukjent med at det er trolig andre samtaler også, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Den ene samtalen han snakker om skal være en samtale Breivik hadde med politiet ett minutt før han ble arrestert. Politiet sier at de ennå ikke har fått adgang til alle telefonsamtalene som ble ringt inn til Nordre Buskerud politidistrikt den 22 juli.

Stilles for retten fredag

Neste rettsmøte for Anders Behring Breivik skal skje førstkommende fredag.

- Vi vil be om fire uker ytterligere isolasjon. Vi har også sendt en begjæring om at det rettsmøtet går for lukkede dører og vi ber om at en beslutning tas før fredag, sier politiadvokat Christian Hatlo.

- Alt tyder på at han ønsker å møte. Når det gjelder nye avhør fortsetter de. Det vil ikke være aktuelt med ytterligere avhør på Utøya. De sakkyndige har hatt to samtaler med siktede. Så lang samarbeider de godt, sier Hatlo.

Utøya frigis

Førstkommende fredag forventer politiet også at de vil kunne frigi Utøya. Det betyr at øya vil være disponibel igjen for øyas eier AUF. I helgen vil AUF ha arrangementer på Utøya, men disse vil være lukket for pressen.

Ressurskrevende avhør

Utover dette er politiet i gang med avhør av fornærmede. De beskriver arbeidet som svært ressurskrevende.

- Flere politidistrikter er i gang med avhør, andre er i avhørsfasen. Dette vil ta mange uker. Det som er viktig for oss er å kartlegge skader og hendelser, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Det er opprettet en fornærmet-telefon i forbindelse med hendelsene i Regjeringskvartalet. Telefonnummeret er 22669784 og telefonen vil forbli åpen frem til fredag.

Frem til i går hadde politiet fått inn 169 registreringer. 51 er avhørt.

Politiet vil ikke kommentere beslag gjort på Åsta gård.


Les flere nyheter her

Populært