Meny

Store nedbørsmengder gir trøbbel for tog og vei

Tre personer ble evakuert med en gravemaskinsgrabb fra en hytte ved Espa i Stange mandag kveld. Både veier og jernbanelinjer i søndre Hedmark er stengt på grunn av ras og store vannmengder. Toglinjen langs Mjøsa kan bli stengt en god stund fremover. Foto: Jan Erik Heggelund / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både veier og jernbanelinjer i søndre Hedmark er stengt på grunn av ras og store vannmengder mandag ettermiddag. Toglinjen langs Mjøsa kan bli stengt en god stund fremover.

– Nå har vi vært på befaring nordover fra Strandlykkja, og dette vil det ta tid å reparere. Det er verst ved Espa, hvor den gamle riksveien har rast ned på toglinjen, som igjen har rast ut mot Mjøsa. Her er det rett og slett ikke mulig å fylle på. Vi må trolig også ut med geolog for å gjøre nærmere undersøkelser, forklarer pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Han sier det i hvert fall ikke vil gå tog på strekningen mellom Eidsvoll og Tangen tirsdag morgen og trolig heller ikke senere på dagen.

Også E6 er stengt ved Strandlykkja, en drøy mil nord for Minnesund. Det er skiltet omkjøring via fylkesvei 24.

I tillegg er det togstans mellom Elverum og Rustad på Rørosbanen.

– På Rørosbanen går det ikke så mange tog, og her håper vi det er snakk om ganske kortvarig stans. Det jobbes med å sette opp alternativ transport på begge strekningene, opplyser Bårdstu.

Nordover fra Elverum kan det by på problemer. Riksvei 3, som går parallelt med toget opp Østerdalen, er stengt på grunn av flom ved Åsta mellom Rena og Elverum.

Også ved Opphus, nord for Rena, er riksvei 3 stengt på grunn av flom, men Vegvesenet venter å kunne åpne veien igjen ved 23-tiden mandag.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært